Kask hayat kurtarır korteji

Kask hayat kurtarır korteji -Marmariste, kaskın trafik kazalarında hayat kurtardığına dikkat çekerek kask kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kortej düzenlendi


MUĞLA (A.A) - Marmariste, kaskın trafik kazalarında hayat kurtardığına dikkat çekerek kask kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kortej düzenlendi.
     Marmaris Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, ilçedeki motosiklet kulüplerinin üyeleri, 122 Acil Servis ve polis motorize ekipleri Atatürk Meydanında toplandı.
     Burada kask kullanımın önemini anlatan konuşmaların ardından kortej yapıldı. Motosikletlerine binen ve kasklarını takan sürücüler sirenler çalan polis ekiplerinin ardından ilerledi. Yaklaşık bir saat süreyle şehir merkezinde dolaşan kortej, renkli görüntüler oluşturdu. Caddedeki vatandaşlar da motosikletlerin geçişini ilgiyle izledi.
     Marmaris Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kask kullanımını yaygınlaştırmak ve daha güvenli motosiklet kullanımını göstermek üzere görselliğin ön planda olduğu bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
     112 Acil Servis ve polisin motorize ekiplerinin konvoya eşlik ettiklerini belirten Cihan, Kask takılmasını ve daha güvenli şekilde motosiklet kullanımını teşvik etmek istiyoruz. Ekiplerimizin belirli aralıkla kask uygulamaları devam ediyor. İlçemizde motosiklet kullanımı çok yaygın. Motosiklet kullanımı trafiğin rahatlaması açısından güzel, ancak motosiklet kullanırken daha bilinçli olmak gerekiyor. Bu amaçla başka etkinlikler de düzenlemeyi planlıyoruz dedi.
    
     -5 bin 40 sürücüye ceza-
    
     Marmaris Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekiplerinin geçen yıl 6 bin 400 motosikleti denetlediğini ifade eden Cihan, bu araçlardan 5 bin 40nın sürücüsüne cezai işlem uygulandığını kaydetti.
     İstatistiklerine göre 2012de motosikletlerin karıştığı 382 yaralamalı trafik kazası olduğunu bildiren Cihan, bu kazalarda 270 sürücünün yaralandığını ifade etti.
     Motosikleti güvenli şekilde kullanmak gerektiğine dikkati çekmek için bu işi profesyonel olarak yapan kişilerin birikimlerinden faydalanmak istediklerini anlatan Cihan, şunları söyledi:
     Marmaristeki motosiklet grupları bize destek verdiler. Motosiklet kullanımının nasıl daha az tehlikeli olduğu ve daha çok nasıl güvenli kullanıla bilinir konularında ortak çalışmalar yapacağız. Motosiklet kazalarında hasarı en aza indirgeyebilmek için sürücülerin kask takarak ve koruyucu elbiseler giyerek daha emniyetli şekilde trafiğe çıkmaları gerekir. Yaz sezonuna girerken bu tür şeylere daha fazla dikkat etmek gerekiyor.
     Ailelerden ehliyeti ve tecrübesi olmayan çocuklarını trafiğe çıkartmamalarını isteyen Cihan, gençleri motosiklet kullanırken çok sürat yapmamaları konusunda uyardı.
     Trafik kazalarında kafaya alınan darbelerin yüzde 80, 90 ölümle neticelendiğini vurgulayan Cihan, kask kullanımını yaygınlaştırana kadar bu tür faaliyetlere ve kontrollere devam edeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kask hayat kurtarır korteji Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER