Kent Yaşamında Ulaşılabilirlik Eğitimi

Kent Yaşamında Ulaşılabilirlik Eğitimi -Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Uygun: -2010-2013 Trakya Bölge Planına göre, engellilere yönelik spor ve eğitim alanları yeterli değildir


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, 2010-2013 Trakya Bölge Planına göre, engellilere yönelik spor ve eğitim alanları yeterli değildir dedi.
     Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliğince düzenlenen Kent Yaşamında Ulaşılabilirlik Eğitimi programında konuşan Uygun, erişebilirliğin, kentlerin tüm sakinleri için hizmetlerin sunumunda sosyal adalet ve eşitlik ilkelerine göre dağılması gerektiğini söyledi.
     Uygun, kamu binaları, sağlık, eğitim kurumları, semt parkları, eğlence dinlenme yerleri ve toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanabileceği düzeyde erişilebilir olması gerektiği vurgulayarak, Bu olanaklardan herkes yararlanmalıdır. Ancak, 2010-2013 Trakya Bölge Planına göre, engellilere yönelik spor ve eğitim alanları yeterli değildir. Bu kapsamda, yaşlı ve engelli bakım merkezleri yetersizdir. Bu şartların düzeltilmesi için Trakyadaki yerel yönetimler ile projeler üretiyoruz. Kentlerin ana merkezlerinde ve yoğun trafik olan bölgelerde sesli ve sinyalize uyarı butonları kullanılmaya başlanmıştır diye konuştu.
     Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz de Trakya bölgesindeki yerel yönetimlerle proje bazında işbirliği içerisinde olduklarını kaydetti.
     Engelli vatandaşların yaşamın her alanında yer alması gerektiğini vurgulayan Çetiz, ulaşılabilirlik açısından kamu ve hizmet binalarının engellilerin kullanımına uygun yapılması gerektiğini belirtti.
     Gün boyunca devam edecek eğitim programına, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ve Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkelin yanı sıra çok sayıda engelli vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kent Yaşamında Ulaşılabilirlik Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER