Kılık

Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza -Memur-Sen Malatya Temsilcisi Yıldırım: Başbakanı, Cumhurbaşkanını seçen kadınlarımız, çalışma hayatında kendi kıyafetini seçme hakkına sahip değildir


MALATYA (A.A) - Malatyada kamu kurumlarında başörtüsüne özgürlük amaçlı Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza kampanyası başlatıldı.
     Memur-Sen Malatya Temsilcisi Kerem Yıldırım, Memur-Sen İl Temsilciliği binasında beraberinde sendika üyeleri ile düzenlediği basın toplantısında, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin darbeci zihniyetin bir kalıntısı olduğunu iddia etti.
     Çalışanların saç tarama şekline, ayakkabı modeline, etek boyuna, gömlek yakasına, bıyığına, favorisine ve süveterine karışan bu yönetmeliğin bir an önce kaldırılmasını istediklerini belirten Yıldırım, Başbakanı, cumhurbaşkanını seçen kadınlarımız, çalışma hayatında kendi kıyafetini seçme hakkına sahip değildir. Başı açık çalışabilen kadılar varken, başını örterek çalışma hakkını kullanamayan kadınlar gerçeği de göz ardı edilmemelidir diye konuştu.
     Demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır diyen Yıldırım, üniversitelerde de öğrencilere başörtüsü özgürlüğünün rektörlerin inisiyatifine bırakıldığını söyledi. Yıldırım, başörtüsü özgürlüğünün artık yasal teminat altına alınmasını istediklerini belirterek, başörtü takanların ortaokul ve liselerde de sıkıntılar yaşadığını belirtti.
     Başörtüsü yasağının kalkması taleplerini de içeren ve 30 günde toplayacakları imzaların Memur-Sen Genel Başkanı tarafından Başbakanlıka sunulacağını ifade eden Yıldırım, Malatyada hedeflerinin 100 bin imza toplamak olduğunu kaydetti. Yıldırım, kampanyaya, http://ozgurlukicin10milyonimza.com/ internet sitesinden de katılımın olabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER