Kış geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası -Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Timurağaoğlu: Hedefimiz 500 bin lira değerinde gıda ağırlıklı yardım toplamak. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor


MARDİN (A.A) - Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyasına Mardinden de destek geldi.
     Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yardım kampanyası için yayımladığı genelgeyle çok mutlu olduklarını, bu yardıma her kesimin katılması gerektiğini kaydetti.
     Suriye halkına destek vermek amacıyla, platform oluşturduklarını hatırlatan Timurağaoğlu, şunları söyledi:
     Sıkıntıların geçici, komşuluk ve kardeşliklerin kalıcı olduğundan hareketle, insani yardım faaliyetleri yürütmek üzere çalışmalarımıza başladık ve il genelinde kamunun da dahil olduğu güzel bir duyarlılık oluşturduk. İlimizde bulunan sığınmacıların ve ihtiyaç sahiplerinin tespitini yapmakla başladık. Bize gelen yardımları, kendi imkanlarımızla hiç bekletmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Birçok kesimden, kişiden, kurumdan destek gördük. Ne var ki Kızılay ve AFAD gibi kuruluşların eksikliğini hissediyorduk. Başbakan Erdoğanın, kamu adına seferberlik ilan etmesi bizler için çok sevindirici olmuştur. Umarım Suriyeli komşularımıza, ülkelerindeki trajedi son buluncaya kadar en güzel ev sahipliğini göstermiş oluruz. Yardımları kendimiz dağıtıyoruz ama AFAD ile koordineli olacağız.
    
     -Hedef 500 bin lira değerinde gıda-
    
     AFAD ve Kızılay ile koordineli çalışacaklarını dile getiren Timurağaoğlu, Hedefimiz 500 bin lira değerinde gıda ağırlıklı yardım toplamak. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca her evden bir çuval un kampanyası başlattık dedi.
     USTAD Başkanı Ahmet Akgül de kampanyayı özellikle sınır şehirlerindeki vatandaşların büyük bir sevinçle karşıladığını ifade etti.
     Suriyedeki durumun, 22 aydır insanlık dramına dönüştüğünü, bölgede faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının, yaşanan trajediye duyarsız kalmayarak çeşitli yardım platformları oluşturduğunu, bunlardan birisinin de Mardinde kurulduğunu bildiren Akgül, şunları söyledi:
     Bölge insanı, elindeki kısıtlı imkanları seferber ederek, evini açıp ekmeğini ve suyunu paylaşarak bu sınavı alnının akıyla vermektedir. Başbakan Erdoğan, Suriyedeki olaylarda akıl tutulmasına uğrayarak insani değil, ideolojik pencereden bakanların tarih önünde hesap verecekleri bir sınavda, komşu iki ülke halklarının vicdanına tercüman olmuştur. Anadolunun her köşesinde Suriyeli sığınmacılar için başlatılan yardım kampanyalarına AFADın dahil edileceği ve zor durumdaki Suriyeli sığınmacılara her türlü desteğin sağlanması yönünde sayın başbakanın verdiği bu talimatın, özellikle birbiriyle akraba olan sınır şehirlerindeki vatandaşlarda büyük bir sevinçle karşılandığını gözlemliyoruz.
    
     AAya teşekkür-
    
     Medyanın da yardım kampanyasına duyarsız kalmadığını belirten Akgül, Anadolu Ajansı tarafından yapılan yardım çağrıları çok hassas ve yerinde. Faydası çok oldu. Anadolu Ajansına bu duyarlılığı için teşekkür ediyoruz. Umarım bu desteğini sürdürür dedi.
     Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan ise Kilisteki kamplara 200 ton gıda yardımı yaptıklarını, Mardindeki Suriyelilere de evlerini açtıklarını söyledi.
     Mardinli iş adamlarının, Gazze, Somali gibi birçok ihtiyaç sahibi ülkeye yardım yolladığını hatırlatan Duyan, Suriyeye de kayıtsız kalmadıklarını kaydetti.
     Başbakanın yayımladığı yardım genelgesini çok olumlu bulduklarını, hükümetin de el uzatmasının önemli olduğunu aktaran Duyan, Biz 200 tona yakın bir gıda yardımı yaptık. Kilise teslim ettik. AFADın bu yardım kampanyasını da çok önemsiyor ve önemli buluyoruz. Şu anda biz de elimizden geleni yapacağız. Biz yardım yaptık, yapacağız ve yapmaya da devam edeceğiz. Gıda konusunda da yardımlarımız sürecektir dedi.
     Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar da yardımların tek çatı altından yapılmasının daha iyi olacağını düşündüklerini kaydederek, Hükümetin aldığı kararın daha olumlu sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Yardımlar her ihtiyaç sahibi mülteciye ulaşamayabiliyor. AFADın her yere ulaşacağını düşünüyoruz. Mardine gelen hemen hemen bütün Suriyelilere ulaştık. Suriyeli mültecilerimiz bizim misafirlerimizdir. Mardin halkı olarak her zaman onların yanında olduk. Yardımlarımız oldu ve devam edecek diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER