Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Sadakataşı Derneğinin öncülüğünde gönüllü öğrenciler tarafından Ekmeğimizi Suriyeli Kardeşlerimizle Paylaşıyoruz sloganıyla başlattıkları çalışma kapsamında 2 tır un S


KONYA (A.A) - Sadakataşı Derneği öncülüğünde gönüllü öğrencilerin Ekmeğimizi Suriyeli Kardeşlerimizle Paylaşıyoruz sloganıyla başlattıkları kampanya kapsamında 2 tır un Suriyeye gönderildi.
     Sadakataşı Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, yola çıkacak 2 tırın duyarlı üniversite öğrencilerinin harçlıklarından ve burslarından artırdıkları paralarla hazırlandığını belirtti.
     Suriye krizinin başladığı günden bu yana bölgeye yardım gönderdiklerini aktaran Kurt, (Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye) kampanyası ile yardımlar daha da arttı. Derneğimiz de bu kampanyanın icracısı olarak yerini aldı. Suriye ile ilgili yardımlar bundan sonra da devam edecek dedi.
     Gazeteci Adem Özköse ise Suriye halkının özgürlük için 21 aydır onurlu mücadelesini devam ettirdiğini söyledi.
     Bölgede birçok yerde kıtlığın başladığını vurgulayan Özköse, Esed rejimi tıpkı İsrailin Gazzede yaptığı gibi devrimcilerin kontrolünde olan bölgelere ambargo uyguluyor. Halkı aç bırakmaya çalışıyor. Fırınların bombalanmasını yakından takip ediyoruz. Ama her ne olursa olsun özgürlük isyanı sürüyor. Bizler bir ümmet coğrafyasıyız. Kardeşin, kardeş üzerinde hakkı var. Kardeşler dayanışma içinde olmalılar. Çeşitli şekillerde örgütlenen bu gençlerin yardımları çok anlamlı. Bu, aramıza sınırlar da konulsa kardeşlik ve dayanışma duygusunun yaşadığının bir göstergesidir diye konuştu.
     Konuşmaların ardından yaklaşık 50 ton un yüklü 2 tır Suriyeye gitmek üzere yola çıktı.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER