Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -İHH İnsani Yardım Vakfı ve İngiltere merkezli Human Appeal işbirliğiyle ülkelerindeki olaylardan etkilenen Suriyelilere ulaştırılmak üzere bin ton un gönderildi -40 tı


ADANA (A.A) - İHH İnsani Yardım Vakfı ve İngiltere merkezli Human Appeal işbirliğiyle ülkelerindeki olaylardan etkilenen Suriyelilere ulaştırılmak üzere bin ton un gönderildi.
     İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi alanından 40 tırdan oluşan yardım konvoyunun gönderilmesi öncesi düzenlenen törende, Suriyedeki olayların 2 yıla yakın süredir devam ettiğini söyledi.
     Aldıkları son rakamlara göre, Suriyede vurulan ev sayısının 3 milyon olduğunu belirten Oruç, yaklaşık 15 milyon kişinin direk bu nedenle etkilendiğini ifade etti.
     Suriyede hayatını kaybedenlerin sayısının 60 binin üzerinde olduğunu açıklayan Oruç, Kayıpların sayısı 100 bin, hapishanelerde tutulanların sayısı ise 200 binden fazla. Evinden uzakta yaşamak zorunda kalanların sayısı 6 milyonun üzerinde, 2 milyona yakın Suriyeli de ülkesini terk edip komşu ülkelerde yaşamak zorunda kalmış. Bunların bir kısmı da Türkiyenin misafiri dedi.
     Birinci derecede sorumluluklarının ellerinden gelen her şeyi yapmak olduğunu belirten Oruç, şöyle konuştu:
     Bu kriz aslında bize şunu gösterdi; bu coğrafyada çizilmiş olan bütün sınırlar, yapay sınırlardır. Suriyede bu sıkıntı olduğu zaman şunu anladık ki, Suriye ile Türkiye aslında bir. Her iki ülkeyi ayıran yapay bir sınır yok. Bu kriz anında iki halk yeniden bir araya geldiyse, bunu inşallah bundan sonraki dönemlerde sürekli halde göreceğiz. Suriyeye bu güne kadar 400ün üzerinde yardım tırı gitti. Ancak orada çok yoğun bir ihtiyaç var. Suriyede bütün ekonomi, tarım ve hayvancılık durdu. Herkesin ihtiyacı var. Bu sıkıntılı günlerinde Türk halkının yanlarında durduğunu göstermemiz gerekiyor. Bugün giden tırlar, bir seferde giden en büyük yardım. 40 tır yardım gidiyor. Her gün bu kadar yardım göndermemiz gerekiyor ki, oradaki ihtiyaçları karşılayabilelim. Çocuklar hiç değilse ekmek bularak geceleyebilsinler. Human Appeal işbirliğiyle ortaklığımızı devam ettireceğiz. Yardım için Adana halkının desteğini bekliyoruz. Çocukların ağlamalarının, kadınların sıkıntılarının daha fazla uzamadan çözülmesi ve biran önce bitmesi için dua ediyoruz.
     Human Appeal Genel Müdürü Osman Mukbil de, İngiltere, Avustralya ve dünyanın diğer ülkelerindeki ofislerinden gelen arkadaşlarıyla birlikte ülkelerinde olaylar yaşanan Suriyelilere yardım amacıyla Adanada bir araya geldiklerini söyledi.
     Zulümden etkilenen Suriye halkına Türkiye halkıyla yardımları göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ede Mukbil, Türk halkına, Başbakanına, hükümetine ve aynı şekilde İHH İnsani Yardım Vakfına teşekkür ederim. İnşallah bu yardımlarımız aralıksız devam edecek dedi.
     Konuşmaların ardından yardımların yüklü olduğu tırlar, Suriyelilere ulaştırılmak üzere hareket etti. Tırların, yarın Cilvegözü Sınır Kapısından Suriyeye geçeceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER