Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Afyonkarahisarda, İHH İnsani Yardım Vakfı ile İlim Yayma Cemiyeti organizasyonuyla toplanan gıda ürünleri, giyim eşyaları ve battaniyeler, iki tıra yüklenerek Hataya gönder


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile İlim Yayma Cemiyeti organizasyonuyla Suriyeli mazlumlar için toplanan gıda ürünleri, giyim eşyaları ve battaniyeler, iki tıra yüklenerek Hataya gönderildi.
     İHH İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar gönüllülerinden Murat Uçur, tırların hareketinden önce yaptığı konuşmada, Suriyede yaşanan insanlık suçunun ikinci yılını doldurduğunu ve bu süreçte 5 bini kadın, 5 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 100 bin sivilin öldürüldüğünü söyledi.
     Suriyede hastane, okul, hatta ekmek fırınlarının bombalandığını belirten Uçur, Bir insanlık suçu tanımı neyse Suriyede bugün itibariyle o gerçekleşiyor. Uluslararası toplum, yine dengeler ve uluslararası menfaatler adına bu konuya sessiz kalıyor. Bu sessizliği 1990lı yıllarda Bosnada, Kosovada, Çeçenistanda gördük ve sonuçlarını acıyla izledik dedi.
     Uçur, sivil toplum örgütleri ve duyarlı insanlar olarak dünyanın neresinde olursa olsun zalimlere karşı mazlumların yanında yer aldıklarını ve her zaman onların yanında olacaklarını bildirdi.
     Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyasına destek olmak amacıyla hayırsever kişi ve kuruluşlardan iki tır dolusu insanı yardım malzemesi topladıklarını dile getiren Uçur, şöyle konuştu:
     Özellikle İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasının kişisel ve kurumsal destekleri, merkez ve ilçelerde esnafımızın, hayırseverlerimizin katkılarıyla iki tır dolusu yardım malzemesi daha hazırladık. Yaklaşık 35 bin lira değerinde toplam 14,6 ton un, 6 ton patates, 20 koli muhtelif gıda, 100 battaniye ve 3 bin parça muhtelif giyim eşyası bulunan, mütevazi sayılabilecek ama içinde yüreğimiz, dualarımız ve umutlarımızın olduğu tırları donattık.
     Uçur, tırların Hatayın Reyhanlı ilçesine ulaşmasının ardından Suriyeye geçeceğini ve yardım malzemelerinin mazlumlara burada dağıtılacağını sözlerine ekledi.
     Tırlar, Merkez Otogar Camisi cemaati ve hayırseverlerin katılımıyla dua edildikten sonra Hataya hareket etti.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER