Kızların Eğitim Projesi

Kızların Eğitim Projesi -Vali Güvenç: Şanlıurfada okul çağında 668 bin çocuğumuz var


ŞANLIURFA (A.A) - Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfada okul çağında 668 bin çocuğumuz var dedi.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Vali Güvenç, özellikle kız çocuklarının okullaşma oranının arttırılması amacıyla bir süre önce başlatılan Kızların Eğitimi Projesinin bilgilendirme ve planlama toplantısında yaptığı konuşmada, projenin önemine değindi.
     Türkiyede eğitimcilerin en fazla sorumluluk üstlendiği bölgenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi olduğunu vurgulayan Vali Güvenç, şunları kaydetti:
     Türkiyede kırsal nüfus oranı yüzde 23, bu oran Şanlıurfada ise yüzde 45 civarındadır. Yani aşağı yukarı nüfusumuzun yarısı alt yapı eksikliklerimizin olduğu köylerde yaşamaktadır. Bin 150 köyümüz bin 500 civarında bağlısıyla yaklaşık 3 bin yerleşim yerinde birleşik sınıflarda, tarlada çalışan aile ekonomisine katkı sağlamaya çalışan çocuklar muhataplarımız. Yaz aylarında tarlaya götürülen çocuklarımız muhatabımız. Şanlıurfada 668 bin okul çağında çocuğumuz var.
     Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ile projenin takım lideri Peter Gamda kız çocuklarının okullaştırılmasının önemine değinen birer konuşma yaptı.
     Şanlıurfada, 16 ilden 80 eğitimcinin katılımıyla başlayan ve yarın da devam edecek toplantı, 9 Mayıs Çarşamba günü yapılacak sonuç değerlendirmesinin ardından sona erecek.
     (RUF-DAŞ-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Kızların Eğitim Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER