Konyanın Bisiklet Yolları örnek olacak

Konyanın Bisiklet Yolları örnek olacak -Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: Yaşam kalitesi açısından bisiklet yolları yapımını ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını önemli buluyoruz


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yaşam kalitesi açısından bisiklet yolları yapımını ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını önemli buluyoruz dedi.
     Akyürek, AK Parti 4. Yerel Yönetimler Sempozyumunda, Konyaya Yaşanabilir ve Estetik Şehirlerde birincilik ödülü kazandıran Bisiklet Yolları ve Mevlana Kültür Vadisi projelerinin sunumunu yaptı.
     Tahir Akyürek, Konya şehir merkezindeki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılmasıyla ilgili yürütülen Mevlana Kültür Vadisi Projesinin 4 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirildiğini ve projeye bugüne kadar 200 milyon lira harcandığını söyledi.
     Tarihi Kent Merkezinin yenilenmesi konusunda birçok çalışma yapıldığını belirten Başkan Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Tarihi Bedestende 2 bin 687 binanın restorasyonu ve yenilenmesiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini ifade etti.
     Yaşam kalitesi açısından bisiklet yolları yapımını ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını önemli bulduklarını kaydeden Akyürek, Konyada artık bisiklet yolu olmayan cadde yapılmıyor. Şu anda 200 kilometre olan bisiklet yollarında 2023 hedefimiz bin kilometredir dedi.
     Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa bisiklet yolları ile ilgili standartları oluşturduklarını ve uyguladıklarını bildirerek, Türkiyedeki ilk uygulamalardan olan Akıllı Bisiklet projesinden de bahsetti.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyanın Bisiklet Yolları örnek olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER