Konya 9. Uluslararası Mistik Müzik Festivali

Konya 9. Uluslararası Mistik Müzik Festivali başladı -Festivalin ilk gününde, İranlı sanatçı Sima Bina sahne aldı


KONYA (A.A) - Konya 9. Uluslararası Mistik Müzik Festivali başladı.
     Konya Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Mevlananın doğumunun 805. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 9. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivalinin açılışı, Mevlana Kültür Merkezindeki törenle gerçekleştirildi.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, törende yaptığı konuşmada, Konyanın Mevlana demek olduğunu bildiklerini ifade etti.
     Yılın 3 farklı zamanında Hz. Mevlanayı anmak üzere çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdiklerini belirten Doğan, şunları kaydetti:
     Bunlardan ilki Hz. Mevlananın Konyaya gelişidir, mayıs ayı içinde tertip etiğimiz organizasyonlardır. Şimdi ikincisindeyiz. Bu yıl bu festivalin dokuzcusunu yapacağız ama ifade etmemiz lazım gelir ki dünyada bu ölçekte yapılan en nitelikli festivallerden biridir. Hz. Mevlanaya da nitelikli bir iş yakışır diye düşünüyoruz. Üçüncüsü de Şeb-i Arus. Onu da aralık ayı içinde gerçekleştireceğiz.
     Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da 2004 yılından beri festivalin icra edildiğini söyledi.
     Çıpan, 9 yıl boyunca toplam 38 ülkeden 800e yakın sanatçının, 76 topluluğu oluşturacak tarzda bu sahnelerde yer aldığını vurgulayarak, Bu rakamlar Konya için festivalin hangi noktaya geldiği ifade etmesi bakımından önem arz ediyor diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, İranlı sanatçı Sima Bina sahne aldı. Horasan Tasavvuf Müziğinden eserler seslendiren Bina, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.
     Festivalin açılış törenine, çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Konya 9. Uluslararası Mistik Müzik Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER