Kuran

Kuran-ı Kerimde İnsan konferansı -Prof. Dr. Cevat Akşit: -İslam dininde şükür, iyi bir nesil ve evlat yetiştirmekle olur


BURSA (A.A) - Bursada, Kuran-ı Kerimde İnsan konulu konferans düzenlendi.
     Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu tarafından, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden emekli Prof. Dr. Cevat Akşit, İslamın genel kuralları, Avrupada insanlığın durumunu ve Müslümanın bilmesi gereken temel konular hakkında bilgi verdi.
     Prof. Dr. Akşit, Allahın nazarında her insanın kul olduğunu, hiç kimsenin bir diğerine göre ırk, dil, makam ve mevki bakımından üstün olmadığına işaret ederek, şöyle konuştu:
     Her insanın yaşama, hayat, hürriyet, mal edinme hakkı var. İnsanoğlu diğer tüm mahluklara göre her bakımdan üstün olarak yaratılmıştır. Kuran-ı Kerimde, Biz sizi Adem ve Havvadan yarattık. Sizleri, sırf birbirinizi tanımanız ve yardımlaşmanız için topluluklara ve kabilelere ayırdık diye buyruluyor. İslam dini insanlığın kurtuluşu için yeryüzüne gönderilmiştir. İnsanların dünya ve ahirette mutlu olmasını amaçlamaktadır.
     İslamda esas olanın insan olduğunu vurgulayan Akşit, İnsan tertemiz dünyaya gelir. Yükselmeye müsait doğar. İslamın gayesi, insanın bu temizliğini korumaktır. İslam, insanı istismar etmez. Çalışmaya ve sebeplere yapışmaya teşvik eder. İslam dininde şükür, iyi bir nesil ve evlat yetiştirmekle olur. Bunu da ancak Kuran-ı Kerimi, peygamber efendimizi ve Eshab-ı Kiramı öğrenerek yapabilirsiniz dedi.
     Konferansın sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Prof. Dr. Akşite çiçek ve plaket verdi.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER