Kütahyanın çeyiz sandığı açıldı

Kütahyanın çeyiz sandığı açıldı -Valilik, ilin tümünün sanal ortamda gezilebileceği yaklaşık 310 bin kare fotoğraf ve 3 bin 500 plandan oluşan 360 Kütahya projesini tanıttı -Vali Çiftçi: Proje, dünyada kentsel bağlamda


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valiliği, ildeki tüm mekanların sanal ortamda gezilebilmesine imkan sağlayan ve yaklaşık 310 bin kare fotoğrafla 3 bin 500 plandan oluşan 360 Kütahya projesini tanıttı.
     Vali Kenan Çiftçi, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, ilin bütününün tanıtımı amacıyla teknolojik içerikli çalışma yaptıklarını söyledi.
     Kütahyanın tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerini çeyiz sandığı diye niteleyen Çiftçi, Altıntaş ilçesinde inşa edilen Zafer Havalimanının hizmete girmesiyle bu çeyiz sandığının açılmasına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
     Çiftçi, Kütahyanın, tıpkı çinilerdeki sır gibi altında binlerce deseni gizlediğini anlatarak, şöyle devam etti:
     Anadolunun bu bereketli toprağı ve bu toprağın üzeri, keşfedilmeyi bekleyen sırlarla doludur. Kütahya, bilinmeyi, çözülmeyi bekleyen bir sırdır. İşte 360 Kütahya projesi, bu sırrın çözümü için gerekli ip uçlarını vermeyi, gizem dolu evrenine giden yolda rehber olmayı ve keşfedilecek muazzam büyüklükteki bu sırlı kente ışıklar tutmayı hedeflemektedir. Kütahya Valiliği öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yürütülen ve Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilen proje, tarih, bilişim ve görsel sanatların modern yaklaşımlarını sentezleyen bir yöntemle topyekun Kütahyayı anlatmaktadır. Bu projeyle Kütahyanın tarihsel, kültürel ve mimari zenginliklerinin kılcal damarlarında var olan bütün sırlı dokularının MRı çekildi. Üç boyutlu derinlik hissi veren panoramik fotoğraflarla oluşturulan görsel medya uygulamaları ve inovatif video teknolojileri kullanılarak, tescilli bütün taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları kayıt altına alındı. Toplam 3 bin 500 plan ve yaklaşık 310 bin kare fotoğrafın işlenmesiyle oluşan proje, dünyada kentsel bağlamda yapılmış en büyük sanal görselleştirme çalışmasıdır.
    
     -Tüm değerler www.360kutahya.gov.tr adresinde tanıtılıyor-
    
     İnteraktif içeriklerin, hazırlattıkları DVDnin yanı sıra web ortamında www.360kutahya.gov.tr adresinden ulaşılabildiğini anlatan Çiftçi, projenin Türkiyede de bu ölçekte yapılmış ilk ve tek örneği oluşturduğuna dikkati çekti. Çiftçi, yaşama geçirdikleri bu projenin, diğer illere örnek olmasını diledi.
     Zafer Havalimanı sayesinde ilin daha fazla yerli ve yabancı turist çekmesini beklediklerini bildiren Çiftçi, proje çerçevesinde Kütahyaya özgü yemekler, ilin tarihi değerleri, türküleri ve termal turizm merkezlerini tanıtıcı görsellerin yer aldığı DVD ve kitapçıkları da hazırlatıp yurt içi ve yurt dışında dağıtmaya başladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyanın çeyiz sandığı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER