Linyitler ve Termik Santraller Özelleştirilemez mitingi

Linyitler ve Termik Santraller Özelleştirilemez mitingi -Türk-İşe bağlı Maden-İş ve Tes-İş sendikaları, TKİ Seyitömer Linyitleri İşletmesi ve Seyitömer Termik Santralinin özelleştirileceği iddiasıyla miting düzenledi -Türk-İş Ge


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada Türk-İşe bağlı Türkiye Maden-İş Sendikası ve Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş), Türkiye Kömür İşletmelerine (TKİ) bağlı Seyitömer Linyitleri İşletmesi (SLİ) ve Elektrik Üretim AŞye (EÜAŞ) bağlı Seyitömer Termik Santralinin özelleştirileceği iddiasıyla Linyitler ve Termik Santraller Özelleştirilemez mitingi düzenledi.
     Sendika üyeleri, ilk önce Kütahya Şeker Fabrikası önünden kortej halinde yürüyerek, Zafer Meydanındaki alana geldi. Burada davul ve zurna eşliğinde halay çekip slogan attı.
     Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, alanda kurulan platformda yaptığı konuşmada, ülkenin bir ateş çemberinin içinden geçtiğini ve Suriyede devam eden iç savaşın sınırlarını aşarak Şanlıurfanın Akçakale ilçesini vurduğunu belirterek, Emekçilerin çıkarı, savaşta değil barıştadır. Bizlerin misyonu her türlü savaşa karşı çıkmak, barış neferliği yapmaktır. Dileğimiz yaşanan gerginliğin sağduyu ile değerlendirilmesi ve Atatürkün Yurtta Sulh Cihanda Sulh yaklaşımının hakim kılınması dedi.
     Türkiyenin şehit haberleriyle kan ağladığını, bunun nedeninin ise adeta azgınlaşan terör olduğunu savunan Kumlu, Bir kez daha terörü lanetleyoruz. Terör örgütünün ve teröre destek verenler, milletin ve devletin güçlü iradesi karşında yok olup gidecek diye konuştu.
    
     -Kütahya, güçten kuvvetten düşen bir il-
    
     Kütahya, kamu kurum ve kuruluşlarının özelleştirilmesi nedeniyle gün geçtikçe güçten ve kuvvetten düşen bir il diyen Kumlu, şöyle devam etti:
     İşsizlik artı, işçiler güvencesiz çalışma biçimlerine, taşeronluğa mahkum edildi. Sıra geldi madenlere ve termik santrallere. Seyitömer zarar etmiyor, kar ediyor. Seyitömerde tıpkı diğer bazı kuruluşlar gibi altın yumurtlayan tavuk misali. Peki niye kesiyorlar, bu altın yumurtlayan tavuğu- Niçin Kütahyayı işsizliğe, yoksulluğa mahkum ediyorlar- Amaç birilerine rant sağlamaktır. Biz özelleştirmelerin başladığı ilk günden bu yana genel olarak özelleştirmelere, özellikle enerjide özelleştirmelere karşı çıktık. Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyadaki önemli konumuna dikkati çektik. Enerji dağıtım ve üretiminin kamusal bir hizmet olarak kalmasının önemine işaret ettik.
     Kumlu, elektrik ve doğalgaza yapılan zammı da eleştirerek, zamların nedeninin devletin yıllardır termik santrallere bir kuruş yatırım yapmaması ve özelleştirmeden kaynaklandığını iddia etti.
     Mitinge, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ve diğer il ve ilçelerden gelen sendika temsilcileri, işçiler ve vatandaşlar da katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Linyitler ve Termik Santraller Özelleştirilemez mitingi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER