LYS puanlarının yanlış hesaplandığı iddiaları

LYS puanlarının yanlış hesaplandığı iddiaları -Eğitim Sen Şube Başkanı Şanlı: ÖSYM, tercih yapacak gençlerimizi içinden çıkılmaz bir duruma sokmuştur


ESKİŞEHİR (A.A) - Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, ÖSYMnin tercih yapacak öğrencileri içinden çıkılmaz bir duruma soktuğunu savundu.
     Şanlı, düzenlediği basın toplantısında, 2010 yılındaki şifre ve kopya skandallarından beri yapılan her sınav sonrasında yeni skandalların ortaya çıktığını kaydetti.
     Yaşanan bu skandalların faturasını ise gençlerin ödemeye devam ettiğini ifade eden Şanlı, şöyle konuştu:
     KPSSdeki soruların sızdırılması iddialarına halen ikna edici bir yanıt vermemiş olan ÖSYM, bu kez de Lisans Yerleştirme Sınavındaki (LYS) bazı puanlamaları yapmadığı iddialarıyla karşı karşıya. Basında yer alan bilgilere göre Türkçe-Sosyal grubu öğrencilerinin eşit ağırlık Türkçe-Matematik puanları ile Türkçe-Matematik grubu öğrencilerinin Matematik-Fen puanları ÖSYM tarafından hesaplanmamıştır. Danıştayın bireysel başarı puanı hesaplamasını durdurması üzerine alelacele hesaplama yapan ÖSYM, tercih yapacak gençlerimizi içinden çıkılmaz bir duruma sokmuştur.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber LYS puanlarının yanlış hesaplandığı iddiaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER