Mahalleler Yarışıyor futbol turnuvası

Mahalleler Yarışıyor futbol turnuvası


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü Mahalleler Yarışıyor projesi için açılış töreni düzenlendi.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, 11 Nisan Stadyumunda düzenlenen açılış programında konuşan Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfanın, Türkiyedeki en genç nüfusa sahip illerden biri olduğunu belirtti.
     Okul çağındaki öğrenci sayısının bazı Avrupa ülkelerinin nüfusundan daha fazla olduğuna değinen Güvenç, Lüksemburgun nüfusu 450 bin, Şanlıurfada ise okul çağında 700 bin çocuk var. Bu rakam 2 Lüksemburg eder. Gençler dikkat edin eğer sizler iyi eğitilirseniz, birbirinizi severseniz, iş güç sahibi olursanız önümüzde kim durabilir dedi.
     Türkiyenin her geçen gün büyüdüğünü ve eskisi gibi imkansızlıkların olmadığını belirten Vali Güvenç, Eskinin dayak atan polisi, bugün sizlere hizmet eden projeler yapıyorlar. İşte bu Türkiyedeki devlet anlayışının değişiminin son noktasıdır. Bu proje en güzel örneklerinden birisidir şeklinde konuştu.
     Konuşmasında gençlere bir müjdesinin olduğunu da ifade eden Vali Güvenç, turnuvanın final maçına Hakan Ünsal, Rıdvan Dilmen ve Hakan Şükür gibi isimleri davet edeceklerini söyledi.
    
     -Naylon çuvallarla pamuk taşınmayacak
    
     Gençlere hitabı sırasında kentte yaşanan kaçak elektrik ve naylon çuvallarla taşınan pamuk sıkıntısını da dile getiren Vali Güvenç, Bu naylon pamuk işini çırçır fabrikalarına sokmayacağız. Herkesten rica ediyorum denetim yapacağız. Ama polise, jandarmaya, denetim elemanlarına ihtiyaç bırakmadan benim akıllı Urfalı çiftçim bunu tarlaya sokmayacak şeklinde konuştu.
    
     -Kaçak elektriği bitirelim
    
     Vali Güvenç konuşması sırasında kentte kullanılan kaçak elektrik konusunda değinerek, şunları kaydetti:
     Sizlerden ricamız ve muhtarlardan ricamız ne- Bu elektriğin yüzde 70i kaçak arkadaşlar. Biraz önce muhtarlarımla toplantı yaptık. Sizlerden rica ediyoruz bu kaçak elektriği bitirelim.
     Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu da 64 mahallede yapılan görüşmeler sonrasında 64 futbol takımı kurduklarını belirterek, Bu proje kapsamında 768 gencimize ulaştık. Gençlerimize turnuva esnasında kullanabilecekleri spor malzemeleri, ayakkabı, şort, forma, dizlik ve spor çantası olmak üzere bütün ihtiyaçlarını karşılayarak gençlerimize temin ettik dedi.
     Projeye, 17-25 yaş arası 768 genç katıldı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından turnuvaya katılan takımların sporcularına futbol topu, forma, ayakkabı hediye edildi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Mahalleler Yarışıyor futbol turnuvası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER