Matiateden Midyata Uluslararası Midyat Sempozyumu bildirileri

Matiateden Midyata Uluslararası Midyat Sempozyumu bildirileri 6 dilde kitaplaştırıldı


MARDİN (A.A) - Midyat ilçesinde 7-9 Ekim 2011 tarihinde yapılan Matiateden Midyata Uluslararası Midyat Sempozyumu bildirileri 6 dilde kitaplaştırıldı.
     Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mesut Eriker, geçen yıl düzenledikleri Keşf-i Kadim: Matiateden Midyata Uluslararası Midyat Sempozyumunda bilim adamlarının bildirilerini kitaplaştırdıklarını kaydetti.
     Sempozyumda, Midyat üzerinde farklı disiplinlerde çalışmaları olan yurt içi ve yurt dışından akademisyenleri bir araya getirmeyi başardıklarını belirten Eriker, şöyle dedi:
     Böylesi bir sempozyum kitaplaştırılması kaçınılmazdı. Bir arada yaşama deneyimi anlamında önemli olan Midyatın geçmişini ve bugününü sosyolojik, kültürel, dini, siyasal ve iktisadi boyutlarıyla ele alınması yapılan sempozyum ardından kitaplaştırılarak ölümsüzleştirmek görevimizdi. Bizde bundan yola koyularak, Sempozyum-un Türkçe, İngilizce, Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Ermenice yapılan sunumlarını yine aslına uygun olarak 6 dilde kitabı yayınladık. Katılarını esirgemeyen Midyat Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığına teşekkür etmek amacı ile kitaplarımızı kendilerine takdim ettik. Amacımız bu bilimsel kaynak eserden herkesin istifadesine sunmaktır. Ayrıca sempozyumumuza katılan bütün akademisyenlere bu kitabı göndereceğiz.
     Matiateden Midyata Uluslararası Midyat Sempozyumu Kadim Akademi Derneği, Midyat Kaymakamlığı, Midyat Belediyesi, DİKA ve Mardin Artuklu Üniversitesinin işbirliğiyle 7-9 Ekim 2011 tarihlerinde Midyatta düzenlemişti.
    
     Muhabir: Selahattin Erol/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Matiateden Midyata Uluslararası Midyat Sempozyumu bildirileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER