Maya takvimine göre 21 Aralık iddiası

Maya takvimine göre 21 Aralık iddiası -Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü: Kıyametin ne zaman kopacağını yalnızca Yüce Allah bilir


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürçü, kıyametin ne zaman kopacağını kimsenin bilemeyeceğini belirtti.
     Öztürkçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maya takvimine göre 21 Aralıkta kıyametin kopacağı iddiasının söylentilerden ibaret olduğunu ifade etti.
     İnsanların kıyametin ne zaman kopacağını araştırması yerine ahirete ne kadar hazırlıklı olduklarını sorgulaması gerektiğini aktaran Öztürkçü, şunları kaydetti:
     Dünya, ahiretin bir tarlasıdır. Bu tarlaya iyi tohum ekilmesi ve bu tohumlardan iyi neticeler alınması gerekiyor. Bunların meyvesi de cennette alınacak. İnsanlar bu dünyada yarın kıyamet kopacak, ölecekmiş gibi ahirete çalışmalarını Peygamberimiz tavsiye ediyor.
     Kıyametin 21 Aralıkta kopacağı söylemlerinin gerçek dışı olduğunu anlatan Öztürkçü, Belki bu söylentileri yayanların başka maksatları olabilir. Kuran-ı Kerimde anlatılan ve Peygamber efendimizin beyanda bulunduğu manada; kıyametin ne zaman kopacağını yalnız Yüce Allah bilir. Dolayısıyla kıyametin ne zaman kopacağını kimse bilemez diye konuştu.
     Öztürkçü, kıyametin alametlerinin var olduğunu ve bunların yorumlanabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Maya takvimine göre 21 Aralık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER