Mekatronik alanında nitelikli eleman yetiştirme projesi

Mekatronik alanında nitelikli eleman yetiştirme projesi -Bolu Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığından 161 bin 240 avro hibe almaya kazandı (Fotoğraf


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan İş gücü Piyasası İçin Mekatronik Alanında Nitelikli Eleman Yetiştirmek adlı proje, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığından 161 bin 240 avro hibe almaya kazandı.
     Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının yürüttüğü Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projeleri kapsamında hazırlanan ve kurula sunulan proje, bütçe büyüklüğü ve katılımcı sayısı açısından 7. büyük proje olarak desteklenmeye değer bulundu.
     Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü öğretim görevlisi ve proje koordinatörü Murat Özkan, projenin toplam bütçesinin 161 bin 240 avro olduğunu, 4 yerli ve 6 yabancı ortağının olduğunu söyledi.
     Projeye işi olmayan 80 gencin katılabileceğini ve bu gençlerin yurt içinde katılacakları hazırlık faaliyetlerinden sonra 1 aylık süre ile yurt dışında eğitim göreceklerini belirten Özkan, Almanya, Belçika, Macaristan ve Çek Cumhuriyetindeki firma ve derneklerde mekatronikle ilgili eğitim ve bu teknolojilerin kullanıldığı fabrikalara teknik ziyarette bulunacaklarını kaydetti.
     Özkan, katılımcılarla birlikte 2012 Eylül ile 2013 Temmuz dönemi içerisinde yurt dışına çıkacaklarını anlatarak, Projemiz hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru formlarını www.bmyo.ibu.edu.tr adresinde ilan edeceğiz. Projemiz, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına başvuruda bulunan 2 bin 261 proje içinde, desteklenecek 320 proje arasında yer alırken, bütçe büyüklüğü ve katılımcı sayısı açısından da 7. büyük proje olarak kabul edildi. Projemizin içerisinde 80 işsiz gencin yer alması ve 161 bin 240 avro gibi bir hibe verilmesi, projemizin büyüklüğünü göstermektedir dedi.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Mekatronik alanında nitelikli eleman yetiştirme projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER