Mevlana ve Mevlevilik bilim dalı oldu

Mevlana ve Mevlevilik bilim dalı oldu -SÜ Rektörü Prof. Dr. Gökbel: Mevlana Araştırmaları Enstitümüzün kuruluşu gibi, araştırmalarımızın bilim dalı haline gelmesi de dünyada bir ilk oldu. Selçuk Üniversitesi olarak bunun gururu


KONYA (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde, Mevlana ve Mevlevilik Araştırmaları Anabilim Dalının kurulması kararını onayladı. Böylece Mevlana ve Mevlevilik, yüksek lisans öğrencilerinin yetişeceği bir bilim dalı oldu.
     SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yaptığı yazılı açıklamada, YÖKün onayıyla, Mevlana ve Mevlevilik Araştırmaları Anabilim Dalının kurulduğunu açıkladı.
     Aynı kararla, Mevlana ve Mevlevilik Araştırmaları Yüksek Lisans Programının da başlamış olduğunu ifade eden Gökbel, yüksek lisans programıyla birlikte Mevlana ve Mevlevilik hakkında daha periyodik ve sistemli araştırmaların yapılabileceğini ifade etti.
    
     -Mevlana hakkında daha doğru bilgiye ulaşılacak-
    
     Bu alanı bir meslek olarak seçmek isteyen yeni araştırmacılara olanak sağladıklarını belirten Gökbel, şunları kaydetti:
     Mevlana Araştırmaları Enstitümüzün kuruluşu gibi, araştırmalarımızın bilim dalı haline gelmesi de dünyada bir ilk oldu. Selçuk Üniversitesi olarak bunun gururunu yaşıyoruz. Gerek üniversitemiz ve gerekse ülkemizin farklı üniversitelerinden sahanın uzmanı bilim adamlarının vereceği ders ve seminerlerle, Mevlana hakkında yeni ve daha doğru bilgilerin üretilmesi için araştırmacıların yetiştirilmesine gayret sarf edilecektir.
     Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nuri Şimşekler ise enstitünün kurulduğu günden bu yana yüksek lisans programına başlamak isteyen birçok öğrenciye bünyelerinde yüksek lisans programı olmadığı için cevap veremediklerini dile getirdi.
    
     -Öğrenci alımı 2013 Şubatında başlıyor-
    
     Artık yurt dışı ve yurt içinden gelen yüksek lisans taleplerini kabul edebileceklerini aktaran Şimşekler, 2013 yılının Şubat ayında öğrenci alımına başlayacaklarını bildirdi.
     İlk etapta farklı bölümlerden sayısı 25 ile 30 arasında değişen öğrenci alımı yapmayı planladıklarını söyleyen Şimşekler, Kontenjanın yüzde 20lik kısmını 4 yıllık herhangi bir lisans programından mezun olanlara ve aynı şartları taşıyan yabancı öğrencilere ayırmayı planlıyoruz. İhtiyaç halinde Farsça ve Osmanlıca hazırlık sınıfı da ekleyebiliriz diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Mevlana ve Mevlevilik bilim dalı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER