Moskovanın Şifresi

Moskovanın Şifresi-Temel filminin yönetmen ve oyuncuları Rizede -Yönetmen Kılıç: Anlatacağımız hikayelerin yanında, sunacağımız tarihi doğal güzelliklerimiz var


RİZE (A.A) - Sümelanın Şifresi-Temelin devamı olan Moskovanın Şifresi-Temel filminin yönetmen ve oyuncuları Rizede sevenleri ile buluştu.
     Yönetmen, senarist ve oyuncular, çekimlerinin bir bölümü Rusyada yapılan ve Moskovadan Trabzona uzanan hikaye boyunca yaşananları esprili bir dille izleyicilere anlattılar.
     Yönetmen Adem Kılıç, burada yaptığı açıklamada, hikayeye başlarken bir üçleme olarak yola çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:
     Bir ve ikiyi çektik. Güzel bir başarı elde ettik. İkinci filmimiz vizyonda. Bir milyona doğru gidiyor. Birinci filmimiz iki milyon seyirci ile buluştu. 3 filme talep var. Onu da gerçekleştireceğiz. 4-5te olabilir. Bu arz talep meselesidir. Talep olursa hikayemiz çok. Güzel hikayeler var. Anlatacağımız hikayelerin yanında sunacağımız tarihi doğal güzelliklerimiz var, yaylalarımız var.
     Kılıç, 1990 yılından sonra Temel isminin neredeyse çocuklara konmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:
     Yapılan filmlerde Temel, hor görülen, aşağılanan, lehçesi beğenilmeyen bir karakterdi. Biz bunu tamamen tersine çevirdik. Bugün Temel, Fadime, Dursun ve İdris isimleri yeniden gündeme geldi. İnsanlar gönül rahatlığı ile çocuklarına bu adları koyabiliyor. Hikayelerimizi tamamen yaşamın içinden seçtik. Bir çoğu yaşanan ve yaşanabilen olaylar bizim filmimizde anlatıldı.
     Senarist Yılmaz Okumuş ise filmlerde büyük bir sevginin, aşkın ve dostluğun olduğunu dile getirdi.
     Şivelere dikkat ettikleri için yüzde 80 başarıyı yakaladıklarını ifade eden Okumuş, Çünkü Trabzon ve Rize doğumlu, buranın çocukları ile çalıştık. Başarı kaçınılmaz oldu. Çok güzel geri dönüşler aldık. 3 ve 4uncuyu yapabiliriz. Rize ve Trabzona ait düşünme mantığı olduğu sürece Temeli Afrikaya da, uzaya da yollayabilirsin. Çok komik şeyler çıkabileceğine inanıyorum dedi.
     Oyuncu Aslıhan Güner de filmde bir çaba ortaya koyduklarını belirterek, Bu filmi yaparken amacımız insanlarımızı 1.5 saat boyunca gündelik hayatlarındaki sıkıntılardan uzaklaştırıp güldürebilmekti. Aldığımız tepkilere göre bunu başarabildiğimizi düşünüyorum. Bir insanı güldürebilmek veya gülümsetebilmek çok zor diye konuştu.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Moskovanın Şifresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER