Mutlu evliliğin sırrı anaokulundaki iyi eğitimden

Mutlu evliliğin sırrı anaokulundaki iyi eğitimden başlar -Pedagog ve Aile Terapisti Yaslan: -Mutlu bir evliğe sahip olunması için ana okulundan itibaren çatışma ve çatışma çözme becerilerinin öğretilmesi gerekiyor (F


EDİRNE (A.A) - Cihan Demirci - Pedagog ve Aile Terapisti Fadime Yaslan, Mutlu bir evliğe sahip olunması için anaokulundan itibaren çatışma ve çatışma çözme becerilerinin öğretilmesi gerekiyor dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan Aile İçi Şiddete Son kampanyasında görev alan eğitimci Yaslan, AA muhabirine iki kişinin farklı ortam ve aile yapısıyla büyüyerek bir araya gelmesiyle aynı düşünce ve beklentilere sahip olmamalarının normal olduğunu söyledi.
     Evlilikteki farklılıkların bazen de geliştirici olduğunu anlatan Yaslan, çiftlerin sorun çözmeyi, birbirini anlamayı, dinlemeyi ve her iki tarafı mutlu edecek, çözüm anlayışını geliştirmeyi bilemediğini kaydetti.
     Yaslan, farklılıklara gösterilen reaksiyonun şiddet ve boşanma şeklinde olabildiğini ifade ederek, Mutlu bir evliğe sahip olunması için ana okulundan itibaren çatışma ve çatışma çözme becerilerinin öğretilmesi gerekiyor. Ayrıca evlilikte çiftlerin çocukluğundan evlenene kadar ailesinden aldığı eğitim de önemlidir diye konuştu.
     Evliliklerde zaman içerisinde kronikleşen sorunların boşanmalara neden olduğunu dile getiren Yaslan, Evlilik, doğduğumuz günden beri birbirimizi dinlemek, anlamak, paylaşmak, sorunlara karşı çözüm üretmekle ilgili bilgi ve becerilerdir ifadesini kullandı.
    
     -Boşanmaların en büyük nedeni: İletişimsizlik-
    
     Türkiyedeki boşanmaların temel nedeninin çiftlerin birbirini değiştirmeye çalışması olduğuna dikkati çeken Yaslan, şunları kaydetti:
     Çiftler sevdiğini olduğu gibi kabul etmelidir. Çiftler arasındaki anlaşamama durumu, farklılıklara karşı bakış açısının son derece düşük olması, eşimizin de sizin gibi düşünmesini istememiz ve onun ihtiyaçlarını anlayışla karşılamamamızdan kaynaklanıyor. Bunun ötesinde farklı nedenlerde var.
     Çiftler birbirlerini isteyerek mi evlendiler, yoksa görücü usulü mü evlendiler, boşanmalarda bu son derece önemlidir. Çünkü birbirini tanımadan bir araya gelen kişiler bazen birbirini anlamak için çok daha çaba sarf edebiliyor.
     Yaslan, evliliklerin sona erme nedeninin, çiftler arasındaki iletişim eksikliğinden kaynaklandığını vurgulayarak, çiftlerin olumsuz sorunlar karşısında birbirinden uzaklaşmak yerine, sorunun nedenini konuşup konuya dair paylaşımı artırması gerektiğini bildirdi.
     Yaslan, bir ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik ve sosyal durumla toplumun koşullarının evliliğin gidişatını belirleyen genel şartlar arasında olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Mutlu evliliğin sırrı anaokulundaki iyi eğitimden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER