Müzebüsün yeni durağı Kocaeli olacak

Müzebüsün yeni durağı Kocaeli olacak


KOCAELİ (A.A) - Rahmi Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüsün yeni durağı Kocaeli olacak.
     Rahmi Koç Müzesinden yapılan yazılı açıklamada, kısıtlı imkanlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla 2003 yılından bu yana sürdürülen gezici müze geleneğinin bu yıl da devam edeceği ve Müzebüsün yeni durağının Kocaelinin Darıca ilçesi olacağı bildirildi.
     Darıca yolculuğunda Müzebüsün, 15 Ekimde Denizyıldızları İlköğretim Okulundan başlayacağı, 16 Ekimde Barış İlköğretim Okulu, 17 Ekimde Servet Çambol İlköğretim Okulu, 18 Ekimde Mehmet Akif İlköğretim Okulu ve 19 Ekimde Mustafa Kemal İlköğretim Okulunu ziyaret edeceği belirtildi.
     Yola çıktığı günden bu yana 1292 okulda ve 232 bin 13 öğrenciye ulaşan gezici müzenin, bu yıl da 29 ilde 133 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmanın hedeflendiği ifade edilen açıklamada, yaz, kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüste ulaşım, iletişim, kuvvet - hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 objenin sergilendiği kaydedildi.
     Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli arabalar bulunuyor.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Müzebüsün yeni durağı Kocaeli olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER