Nemruttan, Nemruta Tarihi Keşif projesi

Nemruttan, Nemruta Tarihi Keşif projesi


BATMAN (A.A) - Batman Girişimci Kadınlar Derneğinin yürüttüğü Nemruttan, Nemruta Tarihi Keşif projesi kapsamında Estonya, Letonya ve İspanyadan 19u yabancı, 28 aktivist Hasankeyfi gezdi.
     Adıyaman ve Diyarbakırdan sonra grub olarak Batmana geldiklerini anlatan Batman Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Gülten Bağrıyanık, medeniyetler arası bir diyalog geliştirmeye ve bölgeyi tanıtmaya çalıştıklarını belirtti. Batmanda Atatürk Parkında stant açan katılımcılar, stantta programın içerdiği illerle ilgili tanıtım broşürleri dağıttı.
     İl Kültür Müdürlüğünde Hamdullah Güneşin bebek atölyesini gezen grup, burada Mem-u Zin ve Şahmaran destanlarıyla ilgili bilgi aldı. Heyet Batman Müzesinde Gertrude Bellin 1911 yılında çekilmiş Hasankeyf fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdikten sonra Hasankeyfe giderek Hasankeyf kalesine çıktı. Hasankeyfte Hasbahçeden sonra Dicle nehrinde yüzen katılımcılar ardından Batmana döndü.
     Bağrıyanık, Batmandan sonra Bitlis, Tatvan ve Muşa gidileceğini ve 12 Temmuz Perşembe günü projenin son bulacağını belirterek, amaçlarının geçmişin ortaklığında medeniyetleri buluşturmayı ve Türkiyenin tanıtımını amaçladıklarını ifade etti.
     Avrupa Birliği Eylem 1. Gençlik Değişim Programı kapsamında yürütülen proje, 19u yabancı 28 kişilik gruba Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölü arasındaki tarihi dokunun gezdirilmesini, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Bitlis, Tatvan ve Muştaki tarihi mirasın tanıtımını amaçlıyor.
    
     Muhabir: Ubeydullah Baş / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Nemruttan, Nemruta Tarihi Keşif projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER