Nitelikli iman gücü ve geleceğimiz konferansı

Nitelikli iman gücü ve geleceğimiz konferansı


GİRESUN (A.A) - Görele İrfan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğince (İRFAN-DER) Nitelikli iman gücü ve geleceğimiz adlı konferans düzenlendi.
     Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar İbrahim Refik, Osmanlı Devletinin hüküm sürdüğü coğrafyaya bakıldığında görkemli bir medeniyetin varlığının görülebileceğini söyledi.
     Fethedilen topraklarda kalıcı olabilmenin zorluğuna dikkati çeken Refik, şunları kaydetti:
     Herhangi bir coğrafyada kalıcı olmanın sırrı yürek fethinde gizlidir. Bugün Kuzey Afrikaya gittiğinizde insanlar boyunlarına muska diye Osmanlı parası takıyorlarsa, Arnavutluka gittiğinizde insanlar yemin ederken Yalan söylüyorsam Türk olmayayım diyorlarsa, daha düne kadar Hollanda Ticaret Odasında karar alınırken oyların eşit çıkması durumunda oda başkanı İçinizde Osmanlıyla alışveriş yapan var mı- diyorsa ve Osmanlıyla alışveriş yaptığını söyleyen üyelerin oyu prestijli oy sayılıp, iki oy yerine geçerek alınacak kararı etkileyebiliyorsa, bunlar arkada bıraktığınız izlerden dolayıdır.
     Konferansı, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Görele Müftüsü İsa Kaynak, Görele İrfan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adem Karadirek, öğretmenler ve vatandaşlar dinledi.
    
     Muhabir: Kamil Yılmaz / Veysel Kara
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Nitelikli iman gücü ve geleceğimiz konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER