NUSRET 2012 Fiili Mayın Harbi Davet

NUSRET 2012 Fiili Mayın Harbi Davet Tatbikatı -Türk Deniz Kuvvetleri ev sahipliğinde planlanan tatbikat, ABD, Yunanistan ve NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 unsurlarının katılımıyla Ege Denizinde yapılacak (Fo


İZMİR (A.A) - Türk Deniz Kuvvetleri ev sahipliğinde planlanan NUSRET 2012 Fiili Mayın Harbi Davet Tatbikatı, ABD, Yunanistan ve NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2nin katılımıyla Ege Denizinde yapılacak.
     Mayın Filosu Harekat ve Muhabere Şube Müdürü Binbaşı Serhat Akyazı, Konak Subay Orduevinde düzenlenen basın toplantısında, tatbikatın katılan komutanlık ve kuvvetlerin mayın harbinin planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitimini sağlamayı, farklı ülkelerden katılan mayın harbi unsurlarının karşılıklı çalışabilirliğini geliştirmeyi amaçladığını belirtti.
     Tatbikatın Ege Denizinde gerçekleştirileceğini ifade eden Akyazı, Tatbikat kapsamında havadan ve gemilerle mayın dökülerek kirletilmiş saha ve kanallar, mayın avlama/tarama gemileri, mayın harbi dalgıçları ve SAS timleri tarafından mayın karşı tedbirleri harekatı icra edilerek temizlenecektir. Tatbikat, TCG Sokullu Mehmetpaşa gemisinde sevk ve idare edilecektir dedi.
     Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Macit Arslan da, bir gazetecinin tatbikat senaryosunda değişiklik olup olmadığını sorması üzerine, geçen yılki tatbikatın Çanakkalede yapıldığını hatırlatarak, senaryo ve faaliyetlerin gelişmelere bağlı olarak küçük değişiklikler içerdiğini, büyük bir değişikliğin olmadığını söyledi.
     Tatbikata, Deniz Kuvvetlerinden 8 mayın karşı tedbirleri (MKT) gemisi, 2 komuta kontrol gemisi/mayın dökücü ile birer korvet, karakol, mayın toplama, kurtarma gemileri ile helikopter, Sualtı Savunma Timi (SAS), Hava Kuvvetleri Komutanlığından 2 adet F-16, mayın döküş uçağı katılacak.
     NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2deki Türkiye, Almanya, İngiltere ve İtalyanın 4, Yunanistandan da bir MKT gemisi ile ABDden bir SAS timi de tatbikata katılacak.
     NUSRET 2012 Fiili Mayın Harbi Davet Tatbikatını, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan, Katar, Kazakistan, Kore Cumhuriyeti, Kuveyt, Mısır, Suudi Arabistan ve Ummandan karargah subayları ve gözlemciler izleyecek.
     5 Kasımda hazırlık safhasıyla başlayan tatbikatta gemilerin yarın gece Ege Denizine açılacağı, tatbikatın 15 Kasımda sona ereceği bildirildi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber NUSRET 2012 Fiili Mayın Harbi Davet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER