Obezite kanser riskini artırıyor

Obezite kanser riskini artırıyor


İZMİR (A.A) - İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Fatma Alpay, Dünya Sağlık Örgütüne göre kanser sebeplerinin başında yaşlı nüfusun artması, tütün kullanımı ve obezitenin geldiğini bildirdi.
     İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiyedeki kanser vakalarında görülen artış, dünya genelinde kansere yakalanma oranına paralel olarak artıyor. Tütün ürünleri kullanımı ve obezite de kanser riskini arttırıyor.
     İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Fatma Alpay, tütün ile obezitenin kanserle ilişkinin artık ispatlandığını, bununla mücadele için il düzeyinde çalışma yürüttüklerini belirtti.
     İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz ise tütün ve tütün ürünleri ile mücadeleyle akciğer, yutak, gırtlak, mide ve mesane, obezite ile mücadele eylem planıyla da yanlış beslenmenin yol açtığı meme, rahim, bağırsak ve buna benzer kanser türlerini önlemeyi amaçladıklarını ifade etti.
     Türkyılmaz, açıklamada, Bu mücadelelerdeki hedefimiz herkesin kaliteli bir yaşam imkanına sahip olmasını sağlamak. Her gün en az 30 dakika fiziksel aktivitede bulunmak, yemek porsiyonlarımızı küçültmek obeziteyi engelleyecek, dolayısı ile kansere yakalanma riskimizi azaltacaktır ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: İzmir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Obezite kanser riskini artırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER