Obeziteyle Mücadelede Ben de Varım Projesi

Obeziteyle Mücadelede Ben de Varım Projesi -Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Çankaya: Proje kapsamında kilolu olsun ya da olmasın spor yapmak isteyen tüm bayanların, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor merkezinde ücretsiz ola


ERZURUM (A.A) - Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya, Proje kapsamında kilolu olsun ya da olmasın spor yapmak isteyen tüm bayanların, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor merkezinde ücretsiz olarak bayan antrenörler eşliğinde haftanın 3 günü spor yapmaları sağlanacaktır dedi.
     Çankaya, Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen programda, her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftasını kutladıklarını belirterek, amaçlarının toplumu harekete geçirmek, hayat standardını yükseltmek, hastalıkları oluşmadan önce önlemek, halk sağlığının değerini anlatmak olduğunu söyledi.
     Bu yıl Halk Sağlığı Haftasında obezite ile mücadeleyi tema olarak seçtiklerini dile getiren Çankaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Obeziteyle Mücadelede Ben de Varım projesini yürüttüklerini belirtti.
     Çankaya, şişmanlığın Dünya Sağlık Örgütü tarafından vücutta sağlığı bozacak ölçüde anormal veya aşırı yağ birikmesi olarak tanımlandığını ifade ederek, Özelikle verem hastalığının yaygın olduğu dönemlerde obez insanlar sağlığın, gücün göstergesi olarak görülmekte iken bugün artık bizim için obez, şişman, aşırı kilolu insanlar hastalık sahibi olarak görülmektedir dedi.
     Obezitenin halk sağlığına olan etkilerinin yanında ülke ekonomisini de olumsuz etkilediğini dile getiren Çankaya, obezite ile ilgili sağlık harcamalarının gelişmiş ülkelerde tüm sağlık harcamalarının yüzde 2-7sini oluşturduğunu vurguladı.
     Projenin Erzurumda yaşayan gönüllü tüm kadınları kapsadığını belirten Çankaya, Proje kapsamında kilolu olsun ya da olmasın spor yapmak isteyen tüm bayanların, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor merkezinde ücretsiz olarak bayan antrenörler eşliğinde haftanın 3 günü spor yapmaları sağlanacaktır. Bayanlar ikametgah adreslerine göre uygun olan spor merkezlerini kendileri belirleyecektir. Uzak mesafede oturanlar için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ulaşım sağlanacaktır diye konuştu.
    
     -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çintımar-
    
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar da bilgisayar karşısında çok zaman geçiren çocukların obezite riski altında olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Biz kilo vermeye başladığımızda belediye otobüsleri daha az yük taşıyacaktır. İnsanlarımız evlerinde daha rahat hareket edebilecekler, beyefendiler hanımefendiler çok daha sağlıklı olabilecek, bir yere giderken üşenme zahmetinde bulunmayacak. Çünkü vücut zinde olduğu zaman moral de ona bağlı olarak daha güzel olacak. Amacımız Erzurumda hanımefendilerle başlayıp çocuklarla, dedelerle, ninelerle işi devam ettirebilmek. Çağımızın hastalığı olan obezite, çocuklarımızın bilgisayar karşısında geçirdikleri zaman bunun en büyük sebebi. Bunun tek bir alternatifi var o da spor.
     Konuşmaların ardından vatandaşların boy ve kilo ölçümü yapıldı. Bilgilendirici broşür, şapka ve tişört dağıtıldı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Obeziteyle Mücadelede Ben de Varım Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER