Okullar eğitim çalışanlarına da hayat olsun

Okullar eğitim çalışanlarına da hayat olsun -Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Selöz: -Eğitim, dışındaki insanların dedikoduları baz alarak idarecileri karalaması büyük haksızlık


BİLECİK (A.A) - Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, eğitim dışındaki insanların dedikoduları baz alarak idarecileri karalamasının haksızlık olduğunu bildirdi.
     Selöz, yaptığı yazılı açıklamada, yerel basında zaman zaman eğitimcilerle ilgili haberlerin yer aldığını belirterek, gerek sendikaların gerekse siyasilerin açıklama yaparken kişileri incitmeden ve karalama yapmaması gerektiğini kaydetti.
     Bugüne kadar bu tür açıklamalara cevap verme ihtiyacını hissetmediklerini ancak haksızlık derecesinin arttığını ve idarecilerin tamamını kapsayacak boyutlara ulaştığını ifade eden Selöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bizler sendikacılık yaparken ilkeli davranmayı hedef edindik. Sendikacılığı, muhalefet partileri adına hükümet yıpratma amaçlı değil, tamamen hak arama odaklı yapmaya çalıştık. Eğitim camiası idarecisiyle, öğretmeniyle, memuru ve hizmetlisiyle bir bütündür. Son zamanda basında çıkan haberler özellikle okul yöneticilerinin para toplaması ile ilgilidir. Bununla ilgili kanun ve yönetmelikler ne diyorsa onlar zaten yapılıyor. İlimizde eğitim belli bir yere geldi ise ve yıllardır bir başarı varsa bu fedakar idareciler sayesinde var. Hiç kimse nedensiz yada siyasi nedenlerle görevinden alınamaz. Burası bir hukuk devleti, er yada geç görevine döner. El ele vererek, birbirimizi destekleyerek daha iyi yerlere gelebilir ve evlatlarımızın daha iyi ortamlarda eğitim görmesini sağlayabiliriz. Yıllarını eğitime ve ilimize vermiş olan bu eğitimcilerin bu şekilde karalanmasını şiddetle kınıyoruz. Eğitimin dışındaki insanların dedikoduları baz alarak idarecilerimizi karalaması büyük haksızlıktır.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Okullar eğitim çalışanlarına da hayat olsun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER