Okullar Hayat Olsun projesi tanıtıldı

Okullar Hayat Olsun projesi tanıtıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği ve katılımcı gönüllü belediyeler işbirliğinde hayata geçirilen Okullar Hayat Olsun projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada,, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte öğrencilerin eğitim ve öğretim saatleri dışında da sosyalleşmesine olanak sağlayacağını söyledi.
     Projeyle birlikte okulların yetişkinler için hayat boyu öğrenme merkezi haline geleceğini ifade eden İlci, şunları kaydetti:
     İlimizde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren tüm okulların eğitim, öğretim saatleri dışında hafta sonlarında ve yaz aylarında boş zamanlarını değerlendirebilecek, derslikler, kütüphaneler ve bilgi teknolojisi sınıfları açılacak. Okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yaparak çevrenin hizmetine açılması hedefliyoruz. Okullar öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi olacak.
     Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe de, yıllardır eğitim projelerine ciddi destek sağladıklarını belirterek, bir şehrin gelişmesinde fiziki değişiminin yanı sıra sosyal projelerle de adından söz ettirmesi gerektiğini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından, projenin tanıtım sunumu gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Yasin Dikme / Rauf Maltaş
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Okullar Hayat Olsun projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER