Okullar Hayat Olsun projesi

Okullar Hayat Olsun projesi -Proje kapsamında Kütahyada 70 okulun bahçelerine toplam 11 bin 664 fidan dikildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında 70 okulun bahçelerine toplam 11 bin 664 fidan dikildi.
     Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Okullar Hayat Olsun protokolü gereği Kütahyadaki okulların bahçeleri ağaçlandırılıyor.
     Temel amacı; okulların, velilerin, mahallenin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi, eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi olan projeye, Orman Bölge Müdürlüğü de katkı sağlıyor.
     Adnan Menderes Ortaokulunda düzenlenen törenle başlayan ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde merkezde 52 okul bahçesinde 9 bin 656, Emette 7 okulda bin, Gedizde 6 okulda 478, Tavşanlıda 3 okulda 280, Simavda bir okulda 150, Domaniçte bir okulda 100 olmak üzere toplam 70 okulda 4,3 hektar alanda 11 bin 664 fidan dikildi.
     Okul bahçelerine dikilen fidanlar, dünyada sadece Kütahyada doğal olarak yetişen ehrami karaçam başta olmak üzere karaçam, sedir, ladin, ıhlamur, çınar, huş şimşir, mazı, kartopu, dağ muşmulası türlerinden oluşuyor.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Okullar Hayat Olsun projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER