Okullu, Okulsuz Okuyoruz Projesi

Okullu, Okulsuz Okuyoruz Projesi -Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, proje kapsamında öğrenciler ve velilerle kitap okudu


TOKAT (A.A) - Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Okullu, Okulsuz Okuyoruz Projesi kapsamında öğrenciler ve velilerle kitap okudu.
     Proje kapsamında Tokat Valiliği, Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Cumhuriyet Meydanında kitap okuma etkinliği düzenlendi. Vali Mustafa Taşkesen ve eşi Betül Taşkesen, 100. Yıl Zeki-Sıtkı-Lütfü Akbay Ortaokulu öğrencileri ve velilerle valilik binası girişindeki merdivenlere konulan minderlerin üzerine oturarak kitap okudu. Etkinlik, müzik dinletisi eşliğinde gerçekleştirildi.
     Vali Taşkesen, etkinliğin insanların kitap okumaya dikkatini çekmek için düzenlendiğini belirterek, Halkımıza kitap okuma sevgisini aşılamak, daha da önemlisi çocuklarımıza küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bu projeyi yaptık. Maalesef az okuyoruz, az okuyan bir milletiz ve hiç yazmayan bir milletiz dedi.
     Okuma alışkanlığının küçük yaşta kazanılmasının önemine dikkati çeken Taşkesen, Küçük yaşlarda kazanılan alışkanlıklar, olumlu alışkanlıklar da olumsuz alışkanlıklar da hayat boyu insanın peşinden gidiyor. Dolayısıyla çocuklarımıza küçük yaşta kitap okuma sevgisini, kitabın verdiği zevki tattırabilirsek ileride ona hiçbir şey demeden kendisi okuyacaktır. Kitap okuma boş zaman işi değil, bir yaşam şeklidir. Hayatın içindedir, hayatın her safhasında olmalıdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Okullu, Okulsuz Okuyoruz Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER