Ölümünün 1. Yılında Büyük Türk Romancısı:

Ölümünün 1. Yılında Büyük Türk Romancısı: Cengiz Dağcı paneli


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Ölümünün 1. Yılında Büyük Türk Romancısı: Cengiz Dağcı konulu panel düzenlendi.
     Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirilen panelde, Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Törenek, Prof. Dr. Erdoğan Erbay, Doç. Dr. Sedat Adıgüzel, Doç. Dr. Gülhan Atnur ve Ydr. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, romancının sanatını ve yapıtlarını değerlendirdi.
     Prof. Dr. Erdoğan Erbay, Sürgün ve Anne adlı konuşmasında, sürgünlüğün aslında insanlık tarihi boyunca hemen her dönemde yaşanmış, bazen gönüllü bazen başkalarının zorlamalarıyla gerçekleşmiş bir hadise olduğunu söyledi.
     Sürgünlüğün hem bir indirgenmişlik hem de bir yüceltilmişlik olduğunu vurgulayan Erbay, İndirgenmişlik sürünen açısından, yani sürgüne gönderilen açısından ama yüceltilmişlik de belki ondan sonra okuyucular açısından gerçekleşen bir hadisedir dedi.
     Paneli yöneten Prof. Dr. Tönerek de Cengiz Dağcının büyük bir romancı olduğunu belirterek, romanlarına kendisiyle birlikte sıkıntı çeken Kırım halkının çektiği acıları yansıttığını ifade etti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Ölümünün 1. Yılında Büyük Türk Romancısı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER