Ortadoğuda Siyaset ve Toplum Kongresi

Ortadoğuda Siyaset ve Toplum Kongresi -Kongreye, Bakan Davutoğlunun yanı sıra Ortadoğudan çok sayıda siyasetçi ve akademisyen katılacak


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen Ortadoğuda Siyaset ve Toplum Kongresi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun katılımıyla yarın Sakaryada başlayacak.
     Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun açılış konuşmasını yapacağı kongre, 9-14 Ekim tarihleri arası gerçekleşecek.
     Akademisyenlerle öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlayan kongrede, Arap Uyanışı sonrası Ortadoğuda yeni dinamikler, tekrar tanımlanacak siyasi terimler (vatandaşlık, siyasal hareketler, devlet inşası, demokratik siyaset, otoritenin sosyal meşruluğu, sosyal adalet, sosyal medya, yeni siyasal bilinç, ulusların kendi kaderini tayin hakkı ve geleceğini belirleme) ve Ortadoğuda 11 Eylül sonrası uluslararası siyaset ele alınacak.
     Kongre çerçevesinde, Arap Uyanışı ve Ortadoğuda Dönüşüm, Ortadoğu Siyaseti, Din ve Toplum, Türkiye-Ortadoğu İlişkileri, İran, İsrail Sorunu ve Ekonomi başlıklı paneller düzenlenecek.
     Açılış konuşmasını Siyonizm, Yahudi soykırımı ve Filistindeki hukuk ihlalleri hakkındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Norman Filkelsteinın yapacağı Kongreye, Yemen Islah Partisinden Muhammed el-Humeykani, Mısırda Hüsnü Mübarek karşıtı gösterileri başlatan ilk genç grubu özelliğindeki 6 Nisan Gençlik Hareketi lideri Ahmed Mahir, İsrail Haaretz gazetesi yazarı Gideon Levy, el-Kudsul Arabi gazetesi yazarı Abdulbari Atwan katılıyor.
    
     Muhabir: Bülent Şahin Erdeğer - Zehra Yaman
     Yayıncı: Şermin Coşkun
<< Önceki Haber Ortadoğuda Siyaset ve Toplum Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER