Osmanlıca Türkçesi Kursu sertifika töreni

Osmanlıca Türkçesi Kursu sertifika töreni


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda düzenlenen Osmanlıca Türkçesi Kursunda başarılı olan 80 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
     Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayrat Vakfı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen kursun Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen sertifika törenine, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Bektaş, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Osmanlıca kursunun çok anlamlı olduğunu belirterek, Sevelim sevmeyelim, dünya görüşümüze uysun, uymasın Osmanlı bizim geçmişimizdir. Her şeyden önce Osmanlıyı bilmek, tanımak, anlamak zorundayız diye konuştu.
     Osmanlı Türkçesini bilme, okuma, algılama mecburiyetinin olduğunu ifade eden Bektaş, ondan sonrada Osmanlı hakkında bir takım kanaatlere ulaşma haklarının olabileceğini belirtti.
     Bektaş, bilmeden, tanımadan bir kısım kanaatlere sahip olunduğunda, yanlış kanaate sahip olunacağını aktararak, Normal olan aslında tam olarak anlamak, bilmektir. Bunun tersi anormaldir. Osmanlının birikimi yazılı kaynakları bizim yabancı olduğumuz konu. Böyle bir şey kabul edilebilir mi- Böyle bir şeyin izahı var mı- Gerçekten geçmişimizle alakalı karikatür kültüründen daha derin bir bilgiye ihtiyacımız var. Gerçekten her münevver, her aydın bireyin Osmanlıca bilme zorunluluğu var. Osmanlı Türkçesini bilme, okuma algılama mecburiyetimiz var. Bunun aksinin izahı yok.
     Rektör Aydın ise Osmanlının Türk toplumunun kökü olduğunu ve köke bağlı kalındığı takdirde hayatın devamlı olabileceğini söyledi.
     Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Osmanlıca Türkçesi Kursu sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER