Panik butonu caydırıcılığı artıracak

Panik butonu caydırıcılığı artıracak -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Panik butonu, devletin mağdurun ve mazlumun yanında olduğunu, onu koruduğunu gösteren önemli bir teknik takip sistemidir


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına şiddeti engellemeye yönelik teknik takip sisteminin pilot uygulamasına ilişkin, Panik butonu, devletin mağdurun ve mazlumun yanında olduğunu, onu koruduğunu gösteren önemli bir teknik takip sistemidir dedi.
     Şahin, Gaziantep İl Özel İdaresindeki bayramlaşma töreninin ardından gazetecilere, kadına şiddeti engellemek için hayata geçirilen Panik butonu uygulaması hakkında bilgi verdi.
     Panik butonunun caydırıcılığı artıracağını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:
     Panik butonu sayesinde kadın kendini daha güvenli hissedecek. Bu çok önemli bir şey. Panik butonu, devletin mağdurun ve mazlumun yanında olduğunu, onu koruduğunu gösteren önemli bir teknik takip sistemidir.
     Bir gazetecinin uygulamanın sonucunun ne zaman belli olacağıyla ilgili soru üzerine Bakan Şahin, 6 aylık pilot çalışmanın ardından belli olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Panik butonu caydırıcılığı artıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER