Sağlık Çalışanları Gözüyle Yeni YÖK Yasa

Sağlık Çalışanları Gözüyle Yeni YÖK Yasa Tasarısı


ANKARA (A.A) - Gazi Üniversitesi tarafından Sağlık Çalışanları Gözüyle Yeni YÖK Yasa Tasarısı konulu panel düzenlendi.
     Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seçil Özkan başkanlığında, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektörlük Mimar Kemalleddin Salonunda gerçekleştirilen panele, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Semih Baskan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Sefer Aycan ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Aldur katıldı.
     Semih Baskan, bugüne kadar YÖK yasasının geçirdiği süreçleri, değişimleri anlattı.
     Baskan, şöyle konuştu:
     2012de Yüksek Öğretim Kurumunun önce web sayfasından daha sonra da üniversitelere yolladığı bir taslak var. Bu taslak üzerine üniversiteler toplantı yapmaya başlıyor, üniversite senatoları bununla ilgili kararlar alıyor. Ama ne kadar gariptir ki üniversite senatoları bununla ilgili tartışırken, kararlar alırken bu defa 5 Kasım 2012 tarihinde yeni bir açıklama geliyor ve YÖK Başkanı o gün yaptığı basın toplantısında yeni bir taslağı gündeme getiriyor. Dolayısıyla bir önceki neydi, bu neydi bir kafa karışıklığına, kavram kargaşasına neden oluyor Yüksek Öğretim Kurulu.
     Sefer Aycan da YÖK yasa tasarısının, bu haliyle anayasanın 130. ve 131inci maddelerine aykırı düştüğünü ve mevcut yasalarla uyumsuzlukları olduğunu söyledi.
     Bazı maddelerin kopyalanarak alındığı için çelişki yarattığını belirten Aycan, Birçok maddenin, yönetmelikle düzenlenmesi lazım. Her iktidar seçimden önce, YÖKü kaldıracağını söyler, ama bu mümkün olmaz. YÖK, bana göre yıllardır kurumsallaşmamış bir yapı. Sadece başkandan ibaret temsili bir yapı gibi gözüküyor dedi.
     Mustafa Aldur, 5 Kasımda ilan edilen yeni YÖk taslağının, avantaj ve dezavantajları olduğunu belirtti.
     Aldur, Yeni YÖK taslağını hazırlayanlar da taslağın bu haliyle yasalaşamayacağını biliyorlardır diye konuştu.
     Seçil Özkan, panel sonunda Semih Baskan, Sefer Aycan ve Mustafa Aldura plaket verdi.
    
     Muhabir : Mehtap Yılmaz
     Yayıncı : Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Sağlık Çalışanları Gözüyle Yeni YÖK Yasa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER