Sağlıklı Aile Sağlıklı Toplum projesi

Sağlıklı Aile Sağlıklı Toplum projesi -Vali Yılmaz: -Sağlıklı aileler sağlıklı bireylerden oluşur, çocuklarımızı birlik ve beraberlik içinde en iyi şekilde yetiştirmeliyiz


DÜZCE (A.A) - Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Yığılca Kaymakamlığı tarafından Sağlıklı Aile Sağlıklı Toplum projesi kapsamında yürütülen çalışmaları inceledi.
     Yağçılar İlköğretim Okulundaki eğitim programına katılan Yılmaz, sağlıklı toplum için sağlıklı aileler gerektiğini söyledi.
     Sağlıklı aileler sağlıklı bireylerden oluşur, çocuklarımızı birlik ve beraberlik içinde en iyi şekilde yetiştirmeliyiz diyen Yılmaz, şöyle konuştu:
     Hizmet için yolları, okulları yaparız, suyunuzu getiririz ama aile ocağını koruyacak olan siz velilersiniz, ailelerimizi en iyi şekilde korumalıyız. Kaymakamımızın başlatmış olduğu bu güzel projeye katılımlarınızdan dolayı sizler ve projeyi hayata geçiren kaymakamımız Mehmet Özcan ve diğer katılımcılarda teşekkür ederim.
     Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan Gönül Elçiliği ve Koruyucu Aile projesine katkı sağlanması gerektiğini ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bir insan için en güzel sevgi aile sevgisidir. Şu anda Düzcede 160 çocuğumuz gönül elçileri ve koruyucu aile kapsamında aile hasreti içerisinde uzanacak sıcak bir el bekliyor. 54 çocuğumuz için başvuru yapıldı ve bunların 12 tanesi ailelerine kavuştu. Sizlerden isteğim bu çocuklarımıza sahip çıkalım. Koruyucu aileye verilen çocuklarımızın tüm masraflarını devletimiz karışılıyor ve ayrıca aileler bir miktar maaş ve ilkokul mezunu anneye sigorta yapıyor.
     Düzcede 7 ilçe bulunmakta, her ilçeden 15 kişi bu çocuklarımızın koruyucu ailesi olursa, bu iş biter ve çocuklarımız da bir aileye kavuşmuş olur.
     Yılmaz, daha sonra Hoşafoğlu Grup Suyu ve devlet hastanesinin inşaatında incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Akif Karslı / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sağlıklı Aile Sağlıklı Toplum projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER