Sağlıklı Dişler Parlak Gülüşler Projesi

Sağlıklı Dişler Parlak Gülüşler Projesi -Ardahan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, proje kapsamında ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik diş taraması başlattı (Fotoğraflı-Görüntülü


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü kentteki okullarda Sağlıklı Dişler Parlak Gülüşler adlı proje kapsamında ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik diş taraması başlattı.
     Ardahan Merkez İnönü İlköğretim Okulunda yapılan taramada, diş hekimleri ana sınıf ve birinci sınıf öğrencilerinin dişlerini muayene etti.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Mevlüt Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ardahanda sağlıklı dişler için böyle bir çalışmayı uygun gördüklerini belirtti.
     Ardahan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi doktorlarının desteğiyle bu çalışmayı yaptıklarını ifade eden Yavuz, şöyle devam etti:
     Ardahandaki tüm ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerini gözden geçirmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra taramadan geçen her öğrenciye, diş fırçası, diş macunu, tek kullanımlık temizlik ürünleri ve eğitici broşür de dağıtıyoruz. Bu alanda bize bir firma destek veriyor. 12 Marta kadar sürecek olan proje kapsamında, bin 740 öğrenciyi sağlık taramasında geçirmeyi hedefliyoruz.
     Diş Hekimi Burcu Demir de muayenesi yapılan öğrencilerin dişlerinde çürüklerin olduğunu belirterek, Ancak yaş ortalaması yükseldikçe, çürük oranının düştüğünü görüyoruz. Burada taramadan geçirdiğimiz öğrencilerle ilgili önerilerimizi öğretmen ve ilgililere bildiriyoruz. Tedavi durumu olanların da diş hekimlerine yönlendirilmesini istiyoruz dedi.
     Demir diş sağlığı konusunda öğrencileri bilgilendirdi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sağlıklı Dişler Parlak Gülüşler Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER