Şehirler yarışıyor, sigortalılar kazanıyor yarışması

Şehirler yarışıyor, sigortalılar kazanıyor yarışması -İl Afet ve Acil Durum Müdürü Buldan: Türkiye genelinde DASK sigortalılık oranı yüzde 26 iken, ilimizde bu oran yüzde 16


AFYONKARAHİSAR (A.A) - İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Türkiye genelinde DASK sigortalılık oranı yüzde 26 iken, ilimizde bu oran yüzde 16dır ifadelerini kullandı.
     Buldan, yaptığı yazılı açıklamada, dünyadaki en hareketli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizin topraklarının yüzde 96sının deprem riski içerisinde olduğunu hatırlattı.
     Türkiyenin deprem riski açısından 5 ayrı bölgeye ayrıldığını anımsatan Buldan, şunları kaydetti:
     Afyonkarahisar topraklarının yarısı 1. derece diğer yarısı da 2. derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Gerek bu veriler gerekse daha önce yaşanmış olan depremler, özellikle de ilimizin deprem tehlikesiyle ne kadar yüz yüze olduğunu ortaya koymaktadır. Ülkemizde depremlerden dolayı çok fazla can ve mal kaybı yaşanmıştır. Özellikle geçtiğimiz yıl meydana gelen Van depremi ve son yüz yılın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla ülkemiz için büyük bir yıkım olmuştur. Söz konusu zararlarının en aza indirilmesi amacıyla alınan tedbirlerin en önemlilerinden birisi de Zorunlu Deprem Sigortasına ilişkin düzenlemedir.
     Türkiye genelinde DASK sigortalılık oranı yüzde 26 iken, ilimizde bu oran yüzde 16dır. Deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmak, Depremden sonra afetzedeler üzerindeki maddi yükün hafifletilmesi ve iyileştirme sürecini hızlandırmak, riski transfer etmek ve yaymak üzere DASK sigortasının yaptırılması halkımız açısından faydalı olacak. Siz de Zorunlu Deprem Sigortanızı yaptırın, hem evinizi güvence altına alın hem de şehrimize ödül kazandırın.
     Bu yıl şehirler yarışıyor, sigortalılar kazanıyor adlı proje yarışmasının ikincisinin düzenleneceğini dikkati çeken Buldan, yarışmada birinci olan kentin, DASK Güvenli Hayat Parkı kazanacağını vurguladı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Şehirler yarışıyor, sigortalılar kazanıyor yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER