Şehitler unutulmasın diye dükkan kiralayıp anı

Şehitler unutulmasın diye dükkan kiralayıp anı odası yaptı -Gediz ilçesinde yaşayan ve oğlu 2009 yılında şehit olan Mustafa Gürlekli, kiraladığı dükkana ilçenin 13 şehidinin fotoğraflarını asarak, onların anılarını yaşatmaya çalışıyor


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Gediz ilçesinde yaşayan ve oğlu 3 yıl önce şehit olan Mustafa Gürlekli (53), kiraladığı dükkana ilçenin terörle mücadeledeki 13 şehidinin fotoğraflarını asarak, onların anılarını yaşatmaya çalışıyor.
     Mustafa Gürleklinin oğlu Jandarma Komando Onbaşı Hüseyin Gürlekli, 2009 yılının eylül ayında Siirtin Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Şehidin cenazesi, Gediz Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.
     Oğlu dahil Gedizin terörle mücadelede şehit verdiği 13 askerin unutulmamasını isteyen Gürlekli, onların hatıralarını yaşatacak küçük bir anı odası düzenlemeye karar vererek, ilçe merkezinde dükkan kiraladı.
     Gürleklinin, oğlu ve ilçenin diğer şehitlerinin fotoğraflarıyla Onlar makam, mevki için değil, vatan için şehit oldular, Onlarınki para, onlarınki pul değildi, onlarınki vatan namus borcuydu, Geri dönmeyi asla düşünmediler yazılarına yer verdiği dükkan, ilçeden ve ilçe dışından vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor.
    
     -Her sabah bir esnaf gibi anı odasını açıyor-
    
     İşçi emeklisi Gürlekli, gazetecilere yaptığı açıklamada, her sabah erken saatlerde bir esnaf gibi düzenli olarak anı odasını açtığını söyledi.
     Bu odada kendisini ziyaret eden şehit yakınları ve diğer vatandaşlarla çay içip dertleştiklerini belirten Gürlekli, şehitlerin hak ettiği biçimde anılmadığını ve çok kısa sürede unutulduğunu savundu.
     Gürlekli, oğlunun adının, Gedizdeki Anadolu Sağlık Meslek Lisesine verilmesinden büyük gurur duyduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Oğlum Hüseyinin adının bir bilim yuvasına verilmesi, beni apayrı bir duyguya sevk ediyor. Ancak şehit Emniyet Müdürümüz Ramazan Can ve polis memuru Cavit Kaçmaz ile şehit askerlerimiz Mustafa Türkmen, Hüseyin Gürlekli, Ramazan Demirci, Ahmet Düzgün, Sefer Yıldız, Orhan Onay, Hasan Akkanat, Mustafa Bilgin, Güven Köse, Ali Kazankaya ve Mustafa Avlan isimlerini Gedizde çok az kişi hatırlayabiliyor. Bunlar sadece Gedizin şehit verdiği 13 vatan evladı. Onlarla tüm ülkemizde binlercesi vatanları için genç yaşta kara toprağa düştüler. Biz yakınları olarak onların adına herhangi bir istekte bulunmuyoruz. Sadece hatırlanmalarını, unutulmamalarını istiyoruz. Burası bir iş yeri değil, 13 şehidimiz anısına onların hatırlanması için hazırladığım bir yer. Burada şehitlerimizle yatıp kalkıyorum. Onların hepsi benim evladım.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Şehitler unutulmasın diye dükkan kiralayıp anı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER