Selçuklu Mutfağı dünyanın en iyisi olma

Selçuklu Mutfağı dünyanın en iyisi olma yolunda -Yemek kitapları Nobeli olarak da nitelendirilen dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awardsa katılan Muhammed Ömür Akkorun Selçuklu Mutfağı adlı eserinin,


BALIKESİR (A.A) - Dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awardsa katılan Muhammed Ömür Akkorun Selçuklu Mutfağı adlı eserinin, dünyanın en iyi 5 mutfak tarihi kitabı arasına girdiği bildirildi.
     Akkor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yemek kitapları Nobeli olarak da nitelendirilen dünyaca ünlü yemek kitapları yarışmasına bu yıl da katıldığını hatırlattı.
     Yarışmaya kendi yazdığı Selçuklu Mutfağı ve Osmanlıdan Günümüze Yumurtalı Tarifler, kardeşleri Yunus Emre Akkor ile Zennup Pınar Çakmakcının da Osmanlı Deniz Mutfağı kitaplarıyla katıldığını anımsatan Akkor, İki kitabım ödüle layık görüldü. Selçuklu Mutfağı kitabım, birçok kitaba verilen Gourmand Cookbook Awards 2012 Best Culinary History Book (En İyi Mutfak Tarihi Kitabı) ödülüne, diğer eserim ise En İyi Şirket Destekli Yemek Kitabı ödülüne layık görüldü. Kardeşlerimin beraber yazdığı eser ise En İyi Balık ve Deniz Ürünleri Kitabı ödülünü almaya hak kazandı dedi.
     Akkor, 178 ülkeden yaklaşık 12 bin kitabın katıldığı bu yarışmada en iyi ödülünü birçok kitabın alabildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
     Sonraki aşama ise en iyisinin seçilmesi. Alanında en iyiler arasına giren Selçuklu Mutfağı kitabım, en iyinin iyisi olma yolunda. Bu kitap, dünyanın en iyi yemek tarihi kitabı olma yolunda 5 eserle finale kaldı. Kitap, Amerika, Fransa, Meksika ve İspanyanın finale kalan eserleriyle yarışacak. 23 Şubat 2013de Paris Kitap Fuarının açılışında hem en iyi ödülleri dağıtılacak hem de dünyanın en iyisi belirlenecek. Selçuklu Mutfağı, ödül töreninde, Türkiyeyi temsil edecek.
     Kitabın sadece Selçuklu yemeklerini anlatan ilk eser olmadığını aynı zamanda Selçuklulara ait sosyal hayattan bilgiler de verdiğini anlatan Akkor, Kitap, Selçuklu döneminde neler yendiği hususunda bir ilk kitap olarak yazılsa da aslında içindeki hikaye ile Selçukluların hayatına, yaşayışlarına ve o devire ait bir kurguyu da canlandırmaktadır. Kitap 3 bölümden oluşuyor. Amacım, Türk mutfak kültürünün derinliğine başka bir pencere açmak, o yüzyıllarda neler yendiği ve şu anda yediğimiz yemeklere tarihi açıdan bir ışık tutmaktı diye konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Selçuklu Mutfağı dünyanın en iyisi olma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER