SÜ TÜBİTAK teşviklerinde 6. sırada

SÜ TÜBİTAK teşviklerinde 6. sırada


KONYA (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) Ulusal Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM), 2011 yılında bilimsel çalışmalarıyla teşvik alan üniversitelerin yayın sıralamasında, Selçuk Üniversitesi (SÜ) 6. sıraya yükseldi.
     SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yaptığı yazılı açıklamada, 2010 yılında 9. sırada yer alan SÜnün üç basamak birden yükseldiğini söyledi.
     SÜnün İstanbul, Ankara, Dokuz Eylül, Erciyes, Marmara, Akdeniz ve Çukurova gibi birçok köklü üniversiteyi geride bıraktığına dikkati çeken Gökbel, TÜBİTAK-n 2010 yılı verilerine göre 638 bilimsel başvurusuyla 9. sırada yer alan Selçuk Üniversitesi, 2011 verilerinde 692 yayınıyla 6. sıraya yükseldi ifadelerini kullandı.
     TÜBİTAK teşviklerinin, üniversitelerin gerçekleştirdiği nitelikli akademik yayın sıralaması açısından son derece önemli veriler olduğunu ifade eden Gökbel, şunları kaydetti:
     Sıralama dikkatli incelendiğinde Üniversitemizin hemen önünde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi ile arasındaki yayın sayısı farkı sadece 17, Gazi Üniversitesi ile ise 22. Ancak Selçuk Üniversitesinin hemen altında bulunan Atatürk Üniversitesi ile arasındaki fark 128. Önümüzde sadece üç büyük şehirdeki bazı üniversiteler var. Bu açıdan düşünüldüğünde derecemizin anlamlı olduğunu düşünüyorum.
     Hedeflerinin dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer almak olduğunu hatırlatan Gökbel, Selçuk Üniversitesinin önümüzdeki yıllarda üç önemli fakültenin ayrılmasının getirdiği akademik yayın anlamındaki eksikliği giderip, üst sıralarda kalmaya, Konyanın ve ülkenin gurur kaynağı olmaya devam edeceğine inandığını bildirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber SÜ TÜBİTAK teşviklerinde 6. sırada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER