Serinlemek amacıyla suya girmek orucu bozmaz

Serinlemek amacıyla suya girmek orucu bozmaz -Van Müftüsü Arvas: Ramazan ayında serinlemek amacıyla denize, göle veya havuzlara girmenin orucu bozmamaktadır


VAN (A.A) - Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Ramazan ayında serinlemek amacıyla denize, göle veya havuzlara girmenin orucu bozmadığını bildirdi.
     Arvas, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayının diğer zaman dilimlerinden farklı olarak içinde bir çok fazileti barındırdığını söyledi.
     Ramazanda oruç tutmak sadece midenin aç bırakılmasının yeterli olmadığını ifade eden Arvas, gerçek manada orucun tüm organlarla tutulması gerektiğini kaydetti.
     Arvas, oruçlu kişinin yalan, gıybet, yalancı şahitlik ve söz taşımak gibi kötü işlerinden uzak durması gerektiğini dile getirerek, bunlar yapılmadığı zaman tutulan orucun manevi sevabının azalacağını bildirdi.
     Her Ramazan olduğu gibi bu yılda Serinlemek için suya giren kişinin orucu bozurlur mu- şeklindeki sorulara muhattap olduklarını anlatan Arvas, şunları kaydetti:
     Oruçlu iken kişinin denize, göle veya havuza girerek yüzmesi orucunu bozmaz ama suya giren kişinin suyun boğaza ve kulaklara kaçmamasına dikkat etmesi gerekiyor. Genel olarak zaruret olmadığı müddetçe denize veya göle girmeyi tavsiye etmiyorum. Serinlemek zorunda kalınması halinde oruçlu kişinin suya girmesinde bir sıkıntı yoktur. Dinimiz hiçbir zaman insanın bunalmasına sebep olacak hiçbir şeyi emretmemiştir.
     Arvas, Ramazan ayında hasta, yaşlı, yolcu, hamile kadınların ve emziren annelerin oruç tutmamaları hususunda dinin müsamaha gösterdiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Serinlemek amacıyla suya girmek orucu bozmaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER