Seyyah Bizim İller projesi

Seyyah Bizim İller projesi -Kütahya Belediye Başkanı İça, Eskişehir Gençlik Merkezi üyelerine Kütahyayı tanıttı


ESKİŞEHİR (A.A) - Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü Seyyah Bizim İller projesi kapsamında kente gelen Eskişehir Gençlik Merkezi üyelerine Kütahyayı tanıttı.
     Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Aksoy ile merkez üyesi 40 öğrenciyi, Belediye Kültür Sarayı Belediye Meclisi Salonunda kabul eden İça, Kütahyanın 7 bin yıllık tarihi geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını bildirdi.
     Kütahyanın, Osmanlı Devletinin kurulduğu, Kurtuluş Savaşının kazanıldığı toprakları barındırdığını belirten İça, şöyle konuştu:
     Kütahya, bir açık hava müzesi, tarih ve kültür kentidir. Kütahya; yüzde 55i ormanlarla kaplı, Gediz ve Porsuk nehirlerinin doğduğu, yer altı, yer üstü suları, pınarları, ünlü yaylalarıyla doğal cazibe merkezidir. Kütahya, Türkiyedeki 65 termal bölgeden 9una sahip olan, her ilçesinde veya yakınında değişik sıcaklıkta, değişik özelliklerde termal kaynaklara sahip termal ildir. Kütahya, bordan kömüre, seramik ham maddelerinden gümüşe, refrakter ham maddesi manyezitten yarı kıymetli süs taşlarına kadar 35 çeşit yer altı zenginliğe sahip madencilik cennetidir. Kütahya, iklimi, sulanabilir tarım arazileri, yıllık yağış miktarı, güneşlenme değerleriyle tarım kentidir.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Seyyah Bizim İller projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER