Shopping Fest etkinlikleri

Shopping Fest etkinlikleri -Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Uluca: -Bu festivallerde tatlı tatlı kredi kartıyla alışveriş yapan ve bilinçsizce borçlanan tüketici aylarca borç ödeyecek


BALIKESİR (A.A) - Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nagihan Uluca, alışveriş şenlikleri olan Shopping Fest etkinlikleriyle ilgili, Bu festivallerde tatlı tatlı kredi kartıyla alışveriş yapan ve bilinçsizce borçlanan tüketici aylarca borç ödeyecek dedi.
     Uluca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketim çılgınlığını artırmak için alışverişi eğlenceli bir festival havasına büründüren Shopping Festte, depolarda elde kalmış eski malların, indirim adı altında tüketiciye satıldığını öne sürdü.
     Fiyatların indirim yapılıyormuş gibi aslı olmayan oranlarda düşürüldüğünü ileri süren Uluca, Fiyatları önce artırıyorlar sonra bunun üzerinde indirim gösteriyorlar. Bunlar, fiyatları bilen tüketicilerin dikkatinden kaçmıyor ve bize şikayetlerde bulunuyorlar dedi.
     İndirim var denilerek tüketicinin ihtiyacı olmaksızın alışverişe yönlendirildiğini iddia eden Uluca, şöyle konuştu:
     Ankara ve İstanbulda başlayan Shopping Fest rüzgarı temmuz başına kadar tüketiciyi sömürmeye devam edecek. Meslek odaları tarafından düzenlenip organize edilen bu festival, çeşitli eğlencelerle tüketicinin ilgisini çekmeyi ve ihtiyacı olmaksızın tüketmeyi amaçlamaktadır. Bu durum satıcı esnafı kurtarmaya yönelik olsa da ekonominin temel direği tüketici zor durumda bırakılmaktadır. Festivaller süresi içinde kredi kartıyla alışveriş yapılması önerilmekte ve yapılacak çekilişlerle tüketicinin çeşitli hediyeler kazanacağı vurgulanmaktadır. Bu durum kredi kartı ile alışverişin sınırsızca yapılmasını teşvik etmekte, tüketici borçlandırılmaktadır. Bu festivallerde tatlı tatlı kredi kartıyla alışveriş yapan ve bilinçsizce borçlanan tüketici aylarca borç ödeyecek.
     Tüketicilerin eğlenceye aldanıp geleceği ipotek altına alacak alışverişten bilinçsizce borçlanmaktan uzak durmalarını isteyen Uluca, Duran ekonomiyi satıcı açısından canlandıralım diye gayret gösterenler, aslında bilerek tüketicinin geleceğini borçla ipotek altına sokuyor. Yunanistan gerçeği ortadadır. Tasarrufa çağrı yapıldığı, bilinçsizce ihtiyaç dışı para harcamanın önlenmeye çalışıldığı bir dönemde bu festivallere ilgi gösterilmemesini istiyoruz dedi.
    
     Muhabir : Zafer Akpınar / Haluk Yüksel
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Shopping Fest etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER