Şiddete hayır toplantısı

Şiddete hayır toplantısı -Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç: -Hastane içinde ve önünde kaba kuvvet kullanılmasını istemiyoruz -Bu olaylar sürerse kaliteli doktorları buraya getiremeyiz gelenler de bir an önce gitmenin yolun


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, hastanelerdeki şiddet olaylarına ilişkin, Hastane içinde ve önünde kaba kuvvet kullanılmasını istemiyoruz dedi.
     Güvenç, Kamu Hastaneler Birliğince Halk Sağlığı Müdürlüğünde yapılan Şiddete Hayır toplantısında yaptığı konuşmada, basında bu konuda sık sık olumsuz haberlere rastladıklarını belirtti.
     Bu nahoş görüntüleri sağlık çalışanları hak etmiyor diyen Güvenç, yaşanan olaylardan tüm sağlık temsilcilerinin rahatsız olduğunu ifade etti.
     Bütün hasta yakınlarına ve Şanlıurfalılara, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının çok yoğun bir mesai içerisinde olduklarını hatırlatan Vali Güvenç, şunları kaydetti:
     Hastanelerdeki olumsuzluklar zaman zaman her yerde yaşanabilir. Bazı hasta yakınları, hastanenin ve doktorların hatası olduğunu savunuyor, olabilir ama doktoru, hemşireyi tehdit etmemek lazım. Eğer varsa bir hata amirinden sağlık birimlerine, valiliğe ve savcılığı suç duyurusunda bulunmak gerekir. Türkiyede hak arama yolları açıktır, eskisi gibi hiç bir konunun üstü örtülmez, halının altına süpürülmez. Eğer varsa bir kasıt gerekli soruşturmalar yapılır. Hastane içinde ve önünde kaba kuvvet kullanılmasını istemiyoruz. Buradan emniyet müdürüne rica ediyorum ve savcılığa da duyuruda bulunuyorum; hastane düzenini bozan ve rahatsız eden kim olursa olsun gerekli işlemleri yapmaları gerekir. Bu olaylar sürerse kaliteli doktorları buraya getiremeyiz gelenler de bir an önce gitmenin yolunu arar.
    
     -Şiddete hayır
    
     Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan ise şiddete hep birlikte hayır denmesi gerektiğini belirtti.
     Konuşmasında Şanlıurfadaki sağlık hizmetleri konusunda bilgi veren Dr. Sulhan, personel sayısının Türkiye genelinin altında olduğunu, her sağlık çalışanının iki katı çalışmak durumunda kaldığını kaydetti.
     Şanlıurfadaki sağlık personeli ve poliklinik sayılarına da değinen Sulhan, şunları kaydetti:
     2002 yılında uzman sayısı 144tü şu anda bu sayı 944tür. Kasım ayı itibarıyla pratisyen hekim sayısı 524, diş hekimi 141, ebe ve hemşire sayısı 2 bin 166dır. Yatak kapasitemiz ise 2 bin 381dir. Şanlıurfadaki sağlık personel sayısı çevremizdeki bazı illere göre daha az, bu nedenle insan gücümüz için şiddete hayır diyoruz. Yeterli sayıda personelimiz olmamasına rağmen özveriyle hizmet veren tüm sağlık çalışanlarımıza sahip çıkalım.
     Şanlıurfada zaman zaman yaşanan şiddet olayları nedeniyle istifa olaylarının da olduğun ifade eden Sulhan, mecburi hizmetini tamamlayan bir çok doktorun kentten ayrıldığını kaydetti.
     Toplantıya Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ ile sağlık çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şiddete hayır toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER