Sigaradan Bizi Koruyun projesi

Sigaradan Bizi Koruyun projesi -Gerede ilçesinde başlatılan projenin tanıtım toplantısı yapıldı


BOLU (A.A) - Gerede ilçesinde başlatılan Sigaradan Bizi Koruyun projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     Gerede Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında ilçedeki öğrenciler sigara bıraktırma kampanyası başlattı.
     İş yerlerini gezerek sigaranın zararlarını anlatan broşürler dağıtan öğrenciler, okullarında görev yapan ve sigara içen öğretmenlere de mektup yazdı.
     Gerede Öğretmenevinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, projenin il geneline yayılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.
     Sigaradan çok acı çektiklerini anlatan Özçimen, Sigara benim dünyadaki en büyük düşmanlarımdan biridir. O yüzden bu proje bana çok büyük bir heyecan veriyor. Çocuklarımızın bu şekilde çalışmaları sanırım büyükleri üzerinde etki oluşturuyor. Projenin can alıcı noktalarından biri de bu olsa gerek. Projenin başarılı olması için her desteği vereceğiz diye konuştu.
     Katılımcılara proje hakkında kısa bilgi veren Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ise sigaraya başlama yaşının 13e kadar düştüğünün herkes tarafından bilindiğini hatırlatarak, sigaranın insan sağlığına ve ekonomiye verdiği zararlar hakkında değerlendirme yaptı.
     Öğrencilerin projeye katkılarının büyük olduğunu kaydeden Yurt, şöyle devam etti:
     Öğrencilerimiz, okullarında sigara içen öğretmenlerine duygu yüklü mektuplar yazarak iki öğretmenin sigarayı bırakmasına yardımcı oldu. Aynı uygulamayı ailelerine de deneyeceğiz. İlçe caddelerinde ellerinde afişlerle gezdiler ve esnaflara sigaranın zararlarını anlatan broşürler dağıttılar. Bu sayede ise bir esnafımız artık sigara satmıyor. Öğrencilerimiz bu proje kapsamında alışveriş merkezlerine, spor müsabakalarına giderek tanıtım yaptı. İnşallah bunların meyvelerini alacağız.
     Toplantının sonunda Gerede Halil Nom Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve sigaranın zararlarını anlatan bir oyun sahnelendi. Daha sonra ise öğrencilerinin desteği ile sigarayı bırakan 2 öğretmen ile sigara satmayan bir iş yeri sahibine ödül verildi.
    
     Muhabir: Zafer Göder
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sigaradan Bizi Koruyun projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER