THY, ERÜ öğrencileriyle buluştu

THY, ERÜ öğrencileriyle buluştu -THY Kaptan Pilotu Demirer: -Uçururken sorunu derdi unutuyoruz, yaşamdan kaçıyoruz bunu sizin emniyetiniz için yapıyoruz


KAYSERİ (A.A) - Türk Hava Yolları (THY), Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencileriyle söyleşide bir araya geldi.
     Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonunda Türkiyenin Yükselen Yıldızı THY adı altında gerçekleştirilen söyleşiye Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Kurtuluş Karamustafa, THY Kayseri Satış Müdürü Tamer Sislier, THY Kaptan Pilot Alper Demirer, THY Kabin İçi Ürün Şefi ve Amiri Pelin Erzurumlu, Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Söyleşide Türk Hava Yollarının geçmişten günümüze sivil hava taşımacılığındaki uçuş emniyeti, güvenirliği, hizmet kalitesi konuşulurken öğrencilere de uçuş hakkında ne bildikleri soruldu.
     Soru cevap şeklinde devam eden söyleşide, THYnin 1992 yılında 6 bin 500 koltuk sayısına sahipken bugün 33 bin koltuk sayısına ulaştığını belirten Müdür Karamustafa, hava yolu taşımacılığının turizmin gelişmesiyle birlikte toplumun gurur markası olmalarını desteklediklerini söyledi.
     Uçmanın başka uçurmanın daha başka bir şey olduğunu belirten Pilot Alper Demirer şöyle devam etti:
     Uçmak öyle bir şey ki yolcu olarak uçmak çok başka uçurmak bambaşka bir şey. Uçururken sorunu derdi unutuyoruz, yaşamdan kaçıyoruz bunu sizin emniyetiniz için yapıyoruz. Uçağa geçtiğimiz andan itibaren her şeyden kaçıyoruz, güvenliğiniz için yapıyoruz. Bizler uçmayı rehabilitasyon olarak değerlendiriyoruz.
     Pilot ve hosteslerin öncelikle detaylı bir eğitimden geçtiklerini ifade eden Kabin Amiri Erzurumlu, THYde işin dışarıdan bakılan yönü ile içeriden bakılan yönünün çok farklı olduğunu belirterek özel hayatlarını iş hayatlarına göre ayarladıklarını söyledi.
     Söyleşi sonrası THY pilot ve amirine plaket verildi.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber THY, ERÜ öğrencileriyle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER