Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı eğitimleri

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı eğitimleri -Afyonkarahisar Basın Yayın ve Enformasyon Müdürü Gölbaşı: Sosyal medya süreci, toplumsal siyasal ve hukuksal yönleriyle sancılı bir mecrada akmaktadır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Basın Yayın ve Enformasyon Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, sosyal medya sürecinin, toplumsal siyasal ve hukuksal yönüyle sancılı bir mecrada ilerlediğini bildirdi.
     Afyonkarahisar Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü, Afyonkarahisar Gazetecileri Derneği (AGD) ve Zafer Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı eğitimleri başladı.
     Gölbaşı, AGD Sosyal Tesislerinde eğitimlerin başlaması dolayısıyla gerçekleştirilen törende, kitle iletişim araçlarının eskisi kadar etkisinin kalmadığını savundu.
     Gazetecilik mesleğinde köklü bir dönüşüm yaşandığını belirten Gölbaşı, şöyle devam etti:
     İletişime dair tüm temel kavramlar yeniden tanımlanmaktadır. Haber, haberci, haber değeri, haber dili, gerçeklik ve etik kavramları yeni anlamlarıyla kullanılmaktadır. Medya geleneksel ve dijital olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yeni bir medya türü olarak sosyal medya kaçınılmaz olarak hayatımızı kuşatmış bulunmaktadır ancak bunun denetlenemez bir mecrada akıp gitmesi nedeniyle fırsatların yanı sıra riskler de bulunmaktadır. Bu konuda henüz hukuki bir düzenleme yapılmamıştır. Onun yerine daha ziyade etik faktörüyle bir denetim mekanizması kısmen de olsa kurulmaya çalışılmaktadır. Bu nedenle sosyal medya süreci, toplumsal siyasal ve hukuksal yönüyle sancılı bir mecrada akmaktadır.
     Gölbaşı, programın, Afyonkarahisar Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü ile AGD tarafından Zafer Kalkınma Ajansına teknik destek programı çerçevesinde sunulan proje doğrultusunda gerçekleştirildiğini ve yaklaşık 25 basın mensubunun katıldığını anlattı.
     Piyasada oldukça pahalı bir eğitim olan bu eğitimin, ajans desteğiyle basın mensuplarına sunulduğunu dile getiren Gölbaşı, Basın mensuplarından tek isteğimiz, programlara düzenli katılmalarıdır. Eğitimler, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesinden uzmanlar tarafından verilecek. Eğitimler sonunda başarılı olan kursiyerler, Rektörlük onaylı sertifikalara sahip olacak dedi.
     AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları da eğitimlerin başlamasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
     Eğitimlere katılan basın mensuplarının, sosyal medya konusunda daha fazla bilgili olacağını bildiren Abdioğulları, Bundan sonra da farklı projelere imza atacağız. Gazeteci meslektaşlarımızla partnerlik kurmaya çalışıyoruz. Afyonkarahisar basınının artık Avrupaya ve Ortadoğuya açılmasını istiyoruz diye konuştu.
     Daha sonra, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Ali Kılıç tarafından ilk ders verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı eğitimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER