AK Parti Manisa Milletvekil Yurttaş:

AK Parti Manisa Milletvekil Yurttaş: Biz çalışmalarımızı yaparken, şehitlerimizin ruhunu sızlatacak, gazilerimizin onuruna dokunacak, milletimizin bize verdiği desteğe ters düşecek bir hareket içinde asla olmayacağız (Fotoğ


MANİSA (A.A) - Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, çözüm sürecine değinerek, Biz çalışmalarımızı yaparken, şehitlerimizin ruhunu sızlatacak, gazilerimizin onuruna dokunacak, milletimizin bize verdiği desteğe ters düşecek bir hareket içinde asla olmayacağız dedi.
     Yurttaş, Turgutludaki Uluslararası Engelliler Derneğine gerçekleştirdiği ziyarette, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, özellikle engelli bir ferdin annesi olmanın zorluğuna dikkati çekti.
     AK Parti bünyesindeki Engelliler Koordinasyon Kurulunda görev üstlendiğini hatırlatan Yurttaş, bu kurulun adında daha önce özürlüler kelimesinin yer aldığını ifade ederek, Artık lügatımızdan özürlü, sakat gibi kelimeleri çıkardık. Bununla ilgili kanun teklifi de hazırladık, kısa sürede Meclis gündemine gelecek diye konuştu.
     AK Partinin engellilere yönelik yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Yurttaş, konuşmasını şöyle devam ettirdi:
     Engelli ve engelliye bakana önemli hizmetler veren, sosyal imkanlar sağlayan ilgili bakanlığımızın çalışmaları, başta engelliler olmak üzere hepimizi mutlu ediyor. TOKİ tarafından yapılacak sosyal konutlarda, bundan sonra engellilerin yaşamını kolaylaştıracak daireler de olacak. Nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyeler, yeni düzenleme gereği engelliler için taşıma araçları bulundurmak zorunda. Engellilere, öncelikle insan oldukları için bu hizmetleri yapıyoruz.
     Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Muzaffer Yurttaş, terör nedeniyle herkesten önce annelerin yüreğinin yandığını belirterek, Biz çalışmalarımızı yaparken, şehitlerimizin ruhunu sızlatacak, gazilerimizin onuruna dokunacak, milletimizin bize verdiği desteğe ters düşecek bir hareket içinde asla olmayacağız. Çalışmalarımızı gazilerimizin, şehitlerimizin ruhunun huzur içinde olacağı bir çizgide yürütüyoruz dedi.
     Ziyarete katılan Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Uluslararası Engelliler Derneği binasının yetersiz kaldığını, yeni bir hizmet binasına taşınması konusunda destek vereceklerini belirtti.
     Kaymakam Günlü, İstasyonaltı Mahallesinde TOKİ tarafından yapılacak 282 sosyal konuttan 29unun engellilere yönelik hazırlanacağını ve Turgutludaki şartları uyan engelli vatandaşlara verileceğini söyledi.
     Belediye Başkanı Serhat Orhan da Kadınlar Konağı ile Kadın Kulübü için yer aradıklarını, iki projenin yakında hayata geçirileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber AK Parti Manisa Milletvekil Yurttaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER